Ortagus placed blame on Iran and Hezbollah for Lebanon’s conflict with Israel and for dragging Lebanon into it.
"The government of Lebanon didn’t want to go to war with Israel. It was on October 8, 2023, that Hezbollah and Iran decided to get into the war… people were forced into a war that nobody wanted to be in,” she said.
The special envoy emphasized the need for Hezbollah’s complete disarmament, comparing the group to a “cancer” within Lebanon that must be removed for the country to have any chance of recovery.
“When you have cancer, you don’t treat part of the cancer in your body and let the rest of it grow and fester,” she stated. “You cut the cancer out.”
Members of the Iran-backed Iraqi militias al-Nujaba and Kataib Hezbollah appear in Baghdad on December 4, 2023. (credit: Ahmad al-Rubaye/AFP via Getty Images)
Addressing fears of civil war
During a diplomatic visit to the UAE, Ortagus dismissed longstanding concerns that disarming Hezbollah could lead to a civil war. "We’ve been hearing that for 20 years," she remarked in her interview with Al Arabiya News.
Ortagus expressed strong support for Lebanese President Joseph Aoun and Prime Minister Nawaf Salam, calling the current moment “a once-in-a-generation” opportunity for reform. She highlighted the severity of Lebanon’s financial crisis, stating, “Lebanon’s financial situation is as bad as it gets. They’re in a hole. It’s worse than Greece during the financial crisis.”
الاجتماع بين رئيس الجمهورية العماد جوزاف عون ونائبة المبعوث الأميركي إلى الشرق الأوسط مورغان أورتاغوس، كان بنّاءً، وتم البحث بين الوفدين، في عدد من الملفات، أبرزها:- الوضع في الجنوب اللبناني- الحدود اللبنانية-السورية – الإصلاحات المالية والاقتصادية لمكافحة الفسادوكان قد سبق… pic.twitter.com/Yksmfu5Rj6
She also praised the formation of a technocratic Cabinet composed of Lebanese professionals from the diaspora, including figures from HSBC, JP Morgan, and Blackstone, who returned to help rebuild the country. "They didn’t have a party affiliation, and they swore not to run for the [parliamentary] elections next year,” she noted.
Ortagus reaffirmed US support for the Lebanese Armed Forces (LAF), stressing that the military is fully capable of taking over national security duties from Hezbollah. “If we’ve been providing assistance for several decades and they couldn’t do it, then there’s a problem with their US assistance… They have the capability. They just need the political will,” she said.
Stay updated with the latest news!
Subscribe to The Jerusalem Post Newsletter
Ortagus underscored the importance of passing long-delayed legislation to reform Lebanon’s financial sector, including a bank secrecy law and a bank resolution framework, ahead of the IMF and World Bank’s Spring Meetings. “You can’t make the case [for support] if you haven’t passed the legislation in Parliament to show that you’re serious about these reforms,” she concluded.
כריסטינה לקמן, חוקרת סרטן שאפתנית בת 32, מתה במלבורן באפריל 2021 בנסיבות טרגיות שהיו ניתנות למניעה. בערב ה-21 באפריל, כאשר הרגישה חולה וחלשה, התקשרה למוקד החירום כי לא הצליחה לקום מהרצפה והרגישה "סחרחורת, חולשה וחוסר תחושה". למרות הקריאה לעזרה, היא מתה לבדה בחדר האמבטיה של דירתה בלילה לפנות בוקר בתאריך ה-22 באפריל, שבע שעות ו-11 דקות לאחר שיחת החירום הראשונה שלה.
חקירת מקרה המוות גילה שלקמן מתה ממנת יתר של קפאין. ניתוח טוקסיקולוגי של דגימות דם שלאחר המוות ותכולת הקיבה זיהו נוכחות של קפאין "בריכוז גבוה מאוד ועלול להיות קטלני". דימיטרי ג'רוסטמולוס, הטוקסיקולוג הראשי של המכון הויקטוריאני לרפואה משפטית, הסביר שריכוז הקפאין שזוהה בדמה של לקמן "לא יכול היה להיות מושג על ידי שתיית כמויות מופרזות של קפה".
כריסטינה לקמן, מתה ממנת יתר של קפאין (צילום: פרטי)
אימייל שנמצא בטלפון של לקמן גילה שהזמנה של כדורי קפאין מחברת iHerb הגיעה לדירתה באותו יום שבו התקשרה לעזרה. עם זאת, למרות חיפושים יסודיים בדירה, לא נמצאו הכדורים או האריזה שלהם. ממצאי החקירה נמסרו ביום שישי האחרון על ידי חוקרת מקרי המוות קתריןפיצג'רלד.
החקירה חשפה שורה של כישלונות חמורים במערכת החירום. כאשר לקמן התקשרה למוקד החירום, מצבה סווג כ"קוד 3 לא דחוף", דירוג שמיועד למקרים שאינם דורשים התערבות מיידית ויכולים להמתין למיון קליני משני. חוקרת המוות פיצג'רלד הצביעה על כישלונות מהותיים בטיפול בקריאה, למעשה לקמן לא קיבלה הערכה רפואית מקצועית שהייתה עשויה לזהות את חומרת מצבה האמיתי.
בעייתי במיוחד היה העובדה שבשום שלב במהלך השיחה לא חשפה לקמן שלקחה כדורי קפאין, או מה היה הדבר שגרם לתסמינים שלה. לאחר השיחה הראשונית, אמרו לה לשמור על קו הטלפון פנוי כדי שיוכלו להתקשר אליה בחזרה, אך כשצוות האמבולנס ניסה להתקשר אליה בחזרה 14 פעמים ושלח הודעת טקסט אחת, כל הניסיונות נותרו ללא מענה.
כריסטינה לקמן יחד עם אמה (צילום: פרטי)
כשעה לאחר השיחה הראשונית, הבינו במוקד החירום שמצבה של לקמן חמור יותר ממה שהוערך בתחילה, ולכן העלו את דירוג הדחיפות של הקריאה שלה. כתוצאה מכך הוקצו לה שני אמבולנסים שונים במהלך הלילה. אולם שני האמבולנסים שהיו אמורים להגיע אליה הופנו בדרך למקרי חירום אחרים שנחשבו דחופים יותר. בסופו של דבר, פרמדיקים הצליחו להגיע לדירתה של לקמן רק זמן קצר לפני השעה 3 לפנות בוקר, 7 שעות ו-11 דקות לאחר הקריאה הראשונה. כשהגיעו, כבר היה מאוחר מדי, היא הוכרזה מתה זמן קצר לאחר הגעתם.
חוקרת מקרי המוות פיצג'רלד הגיעה למסקנה חד-משמעית: "אם לקמן הייתה מקבלת טיפול מוקדם יותר, יתכן שהייתה שורדת". בממצאיה, היא הטיחה ביקורת חריפה במערך האמבולנסים על הכישלון בטיפול בלקמן, ותיארה את זמן ההמתנה של למעלה משבע שעות כ"בלתי מקובל".
עבד רמאן, עובד זר מסודן, חשוד שרצח בדקירות את כהן בת ה-60 במיטתה. בעלה רמי שהיה עימה נפצע קשה. החשוד טוען: "היא מכשפה". בנם של השניים: "בכל בית בקריית מלאכי יגידו עליה רק דברים טובים"
ברמלה, בעקבות פעילות יזומה של המשטרה שהחלה בעקבות מידע שהתקבל על אדם שמנצל את האזעקות כדי לגנוב עשרות כרטיסי 'חיש גד' מדוכני הפייס בעת שבעלי הדוכן מתפנים למרחב מוגן, נעצר חשוד כבן ארבעים. הוא נעצר על חם, כששוטרים סמויים ארבו לו בזמן האזעקה – למרות הסכנה שייפגעו מטיל. גם כאן, בית המשפט שחרר את החשוד למעצר בית למרות בקשת המשטרה להאריך את מעצרו.
בנתניה נתפסו שני צעירים יהודים, שנכנסו למסעדה שהתרוקנה מסועדים ומעובדים בזמן אזעקה, גנבו על-פי החשד כסף מהקופה, ונמלטו מהמקום. בתום מרדף קצר הם נעצרו. באירוע נוסף, בתל-אביב, נעצר חשוד שניצל את העובדה שזוג מבוגר עזב את דירתו בזמן האזעקה כדי לרדת למקלט, נכנס לביתם וגנב משם רכוש. גם פה הצליחה המשטרה לאתר ולעצור אותו בתוך זמן קצר. כל המקרים האלה, כאמור ויודגש – התרחשו בימים האחרונים, בזמן מתקפת הטילים של האיראנים.
במשטרה רואים בחומרה את התופעה, שהיא לא רק עבירה פלילית אלא גם מחדל מוסרי וקוראים לכל מי שנתקל במעשה ביזה או שנפל קורבן לכך, לפנות ולדווח למשטרה בהקדם כדי לסכל את המעשה השפל. גורם במשטרה ציין בשיחה עם וואלה: "רכושו של אדם הוא מבצרו – גם תחת אש. המשטרה רואה בשמירה על רכושם של אזרחים ובפרט אלה שבתיהם נפגעו מטילים, ערך עליון. לכן כל מי שינצל את המצב לגנוב רכוש, יטופל במלוא חומרת הדין, נעצור את העבריינים ונמצה עימם את הדין".