Ahmed Alagha, a freelance journalist repeatedly used by the BBC, has made a number of controversial antisemitic and anti-Israel social media posts, including defending the October 7 massacre and describing Jews as “devils.”
The posts, first reported on by British newspaper The Telegraph on Saturday, included comments such as, “The Jews, they are the devils of the hypocrites” on videos featuring Israeli strikes on Gaza carried out after Hamas’s Oct. 7 attacks.
“And as we know, the ‘Israelis’ are not human beings to begin with, rather they are not even beasts. Perhaps they belong to a race for which no description can capture the extent of their lust and sadism,” Alagha wrote in another post. “That’s just one snapshot. What if we were to compile all their crimes across that entire dark/black history, from the moment of occupation up until now? It is the entity of filth, and the unrivalled swamp of wickedness.”
The journalist’s post on Jews and Israel pre-date the commencement of the war against Hamas. In January 2023, following a terrorist attack near a Jerusalem synagogue on Holocaust Memorial Day, Alagha wrote, “This martyr stole my heart, he alone killed eight Zionists.”
Screenshot of a Google translated X post reshared by Ahmed Alagha. (credit: SCREENSHOT/X)
Several of Alagha’s posts were deleted from X after he was approached by The Telegraph for comment, the British newspaper reported. The Jerusalem Post was able to view a number of other controversial X/Twitter posts despite this.
On October 7, the day terrorists invaded southern Israel in breach of an existing ceasefire and massacred 1,200 people, Alagha posted, “Remove your emotions, no matter how hideous their situation is. May God continue to strengthen the occupation, nor raise their status, nor grant them justice, nor guide their aim. They are the corrupt party in this case, my friend. No honorable blood is being shed for them, nor are they right. The truth is clear. The truth never dies. #AlAqsa_Flood”
وانزع عاطفتك مهما رأيت من بشاعة حالهم لا أزال الله للاحتلال شدة ولا رفع لهم شأن ولا أنصف لهم رأي ولا سدد لهم رمي .إنهم الطرف الفاسد في هذه القضية يا صديقيلا دماء تسيل لهم شريفة ولا هم أصحاب حق الحق واضح الحق لا يموت #طوفان_الاقصي
Alagha’s social media history also included examples of historic antisemitic stereotypes. One post retweeted by the journalist said: “God, deal with the Jews. Those who break covenants and promises. They do not enjoy what is right…They claimed that they killed Jesus, peace be upon him, took the calf, transgressed the Sabbath, killed the prophets, concealed the testimony of God Almighty, followed their desires, and exchanged God’s blessing for disbelief. They loved money more than God…”
The BBC's response
A BBC spokesman said: “International journalists, including the BBC, are not allowed access to Gaza, so we hear from a range of contributors in the region. Ahmed Alagha was a contributor. He is not a BBC member of staff or part of the BBC’s reporting team. In this instance, we were unaware of the contributor’s social media activity prior to hearing from him.
“His views were not expressed on a BBC platform, his posts do not reflect the BBC’s view and we are absolutely clear that there is no place for anti-Semitism on our services.”
נשיא ארה"ב עזב את פסגת ה-G7, הדהים כשדרש מכל תושבי טהרן לעזוב, אמר כי "משמעות 'אמריקה תחילה' היא שלעולם לא יהיה לאיראן נשק גרעיני" – אבל עדיין לא ברור אם ארה"ב תצטרף למלחמה. האמריקנים אמנם מעבים כוחות, אבל מנגד דווח כי "טראמפ הפציר בסגנו להציע לאיראנים פגישה". אלו כל הסימנים המעידים
דני אברהם, בן 59 מקריית מוצקין, נהרג מפגיעת הטיל האיראני לפנות בוקר בבתי הזיקוק (בז"ן), כך הותר הלילה (שני) לפרסום. דני, שנהרג יחד עם שניים מחבריו לעבודה, אחד מהם טרם זוהה סופית, הותיר אחריו אישה, איריס, חברת חייו מאז גיל 16, ושני ילדים. הלווייתו תיערך בכפוף להנחיות פיקוד העורף, מחר בשעה 13:30, בבית העלמין "תל רגב".
"דני היה איש משפחה במלוא מובן המילה. משפחה יקרה זו, שתרמה רבות לקהילה שלנו, נקלעה עם בוקר למסע אבלות שנכפה עליה באכזריות" – ספד ראש העיר, ציקי אבישר.
בימי חירום ובמיוחד בזמנים של מלחמה, כשהמדינה מתמודדת עם איום קיומי מבחוץ, רבים מאיתנו שוכחים או מדחיקים את הסכנות שקיימות בתוך הבית. המצוקה הכלכלית, הלחץ הנפשי, הצפיפות והחרדה – כל אלה עלולים להצית התנהגויות אלימות בתוך משפחות שכבר חיות במתח מתמשך, או לגרום להסלמה פתאומית גם בזוגיות שנראתה יציבה.
"בימים אלה, חשוב יותר מתמיד לפקוח עיניים, להקשיב לתחושות בטן, ולדעת שאין צורך להתמודד לבד", אומרת למעריב עו"ד ורדית אבידן, מנהלת המערך משפטי טיפולי בויצו ואחראית על קידום מדיניות וחקיקה, "המלחמה אינה תירוץ לאלימות. הפחד, הבידוד, הצפיפות – לא אמורים להפוך אף אישה לשק חבטות רגשי או פיזי. יש לכן זכות לביטחון אישי גם בתוך הבית, תמיד".
אבידן מונה עשר הנחיות קריטיות שגובשו בויצו להתמודדות עם אלימות במשפחה בימי חירום – לנשים ולגברים כאחד:
* היזהרו מהחמרה בשליטה, בהקטנה ובתגובות רגשיות מוקצנות: בימי חירום, כשהעצבים חשופים והלחץ גובר, זה עלול להידרדר בקלות לתקיפות מילוליות ופיזיות. שימי לב להחמרה פתאומית, היא לא מקרית.
* ודאי שאינך תלויה בטלפון של בן הזוג, רשמי לעצמך במקום מוצפן את מספרי החירום של קווי הסיוע והיי בקשר קבוע עם מישהי שיודעת מה קורה איתך. בתקופה שבה כולנו דרוכים, דווקא השיחה השגרתית הזו עשויה להציל חיים.
* הכיני מראש תיק עם מסמכים, בגדים, כסף ומטען ותכנני למי את יכולה לפנות? איפה את יכולה להיות ללילה או יותר? תוכנית שאת בונה רק לעצמך, גם אם את עדיין לא בטוחה שתצטרכי אותה.
* נשים רבות חוות תחושות כמו "אולי אני מגזימה", "הוא פשוט עצבני כי יש מלחמה", "זו לא אלימות – זו תקופה קשה לכולם". זכרו כי אלימות רגשית או פיזית לעולם אינה מוצדקת, גם לא במלחמה.
* אלימות לא חייבת לכלול מכות כדי להיות מסוכנת. קללות, ניבולי פה, השפלה מול הילדים, ניתוק מהחברות, שליטה על חשבון הבנק, פגיעה בפרטיות ובחירות, איומים – הם צורות קשות של אלימות והכרת הסימנים היא הצעד הראשון לעצירה
* בימי הסתגרות בבתים, כשאין לאן לברוח, יש עלייה חדה בפניות לקווי סיוע. אם את יודעת שדווקא בזמנים כאלה יש התפרצויות, נסי מראש להימנע משהות לבד עם האדם הפוגע, העבירי לילה אצל קרוב/ה, או הזמיני אורחים.
* שימי לב לסימני מצוקה אצל הילדים. גם אם את מרגישה שאין לך כוח להתמודד, חובתך להגן עליהם. ואת לא לבד.
* העובדה שרוב מקרי האלימות הם כלפי נשים אינה אומרת שאין גברים נפגעים. יש קווי סיוע לגברים נפגעי אלימות ואין שום בושה לפנות אליהם.
* פני לעזרה גם בלי "הוכחות": אפשר לקבל ייעוץ משפטי, שיחת תמיכה, ליווי או מקום בטוח בלי להגיש תלונה. גם שיחה אחת יכולה לשנות את כל המציאות שלך.
* הכירו את קווי הסיוע: 118 קו חרום ארצי של משרד הרווחה, 0502270118 קו שקט של משרד הרווחה לפניות בוואטסאפ. 1202 קו סיוע לנפגעות פגיעה מינית ו-1203 לגברים ונערים. קו סיוע וייעוץ של ויצו לנשים במעגל האלימות – *3980 וקו סיוע וייעוץ של ויצו לגברים במעגל האלימות- 1800-39-39-40.
החשוד ברצח מתבצר על גג הבניין בבת ים (צילום: גדעון מרקוביץ׳/TPS)
מתחילת השנה ועד עכשיו נרצחו 18 נשים על רקע של אלימות במשפחה. 72% מהנרצחות יהודיות ו28% ערביות. בפורום מיכל סלה אומרים: "אנו במחצית שנת 2025 וכבר מספר הנרצחות במשפחה עולה על הסיכום השנתי של שנת 2024. מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל ועד עכשיו נרצחו באלימות במשפחה 42 נשים ועוד 2 ילדים ותינוק.ישראל נמצאת בנקודת שפל של כל השנים ביחס למספר אירועי רצח נשים במשפחה. למרות הזינוק במקרי הרצח, טרם כונס כל דיון בממשלה בעניין ותופעת רצח הנשים והאלימות במשפחה עדין שקופה לחלוטין".