בעקבות שביתת פקחי הטיסה ביוון הצפויה להיכנס לתוקף הלילה (בין שלישי לרביעי), אל על וסאן דור מבצעות התאמות בלוח הטיסות ליוון במטרה לאפשר את קיומן של הטיסות ולהציע פתרונות לנוסעי החברה.
טיסה LY543 ב-09.04 נדחתה ומספרה שונה ל-LY547. היא תמריא ב-09.04 בשעה 22:45 ותנחת ב-10.04 בשעה 01:00. טיסות אל עלLY541, ו-LY545 ב-09.04, יבוטלו ובמקומן יופעלו הטיסות הבאות: טיסה LY549 שתמריא ב-10.04 בשעה 04:00 ותנחת ב-06:15. טיסה LY543 ב-10.04 הועברה למטוס רחב גוף (777). היא תמריא בשעה 20:55 ותנחת ב-23:05.
מטוס אל על (צילום: אבשלום ששוני)
גם בלוח הטיסות של סאן דור בוצעו שינויים: טיסה LY5245 לסלוניקי נדחתה לשעה 22:10 ותנחת ב-10.04 בשעה 00:45. טיסה LY5221 לרודוס שונתה למספר טיסה LY5321 – תמריא בשעה 22:55 ותנחת ב-10.04 בשעה 00:30. טיסה LY5243 להרקליון שונתה למספר טיסה LY5343 – תמריא בשעה 22:45 ותנחת ב-10.04 בשעה 00:30.
נוסעים אשר טיסתם מתוכננת למחר (יום רביעי) יעודכנו בפרטי טיסתם החדשה. עדכונים שוטפים ניתן למצוא גם באתר רשות שדות התעופה ובעמוד ניהול ההזמנה באתר אל על.
כריסטינה לקמן, חוקרת סרטן שאפתנית בת 32, מתה במלבורן באפריל 2021 בנסיבות טרגיות שהיו ניתנות למניעה. בערב ה-21 באפריל, כאשר הרגישה חולה וחלשה, התקשרה למוקד החירום כי לא הצליחה לקום מהרצפה והרגישה "סחרחורת, חולשה וחוסר תחושה". למרות הקריאה לעזרה, היא מתה לבדה בחדר האמבטיה של דירתה בלילה לפנות בוקר בתאריך ה-22 באפריל, שבע שעות ו-11 דקות לאחר שיחת החירום הראשונה שלה.
חקירת מקרה המוות גילה שלקמן מתה ממנת יתר של קפאין. ניתוח טוקסיקולוגי של דגימות דם שלאחר המוות ותכולת הקיבה זיהו נוכחות של קפאין "בריכוז גבוה מאוד ועלול להיות קטלני". דימיטרי ג'רוסטמולוס, הטוקסיקולוג הראשי של המכון הויקטוריאני לרפואה משפטית, הסביר שריכוז הקפאין שזוהה בדמה של לקמן "לא יכול היה להיות מושג על ידי שתיית כמויות מופרזות של קפה".
כריסטינה לקמן, מתה ממנת יתר של קפאין (צילום: פרטי)
אימייל שנמצא בטלפון של לקמן גילה שהזמנה של כדורי קפאין מחברת iHerb הגיעה לדירתה באותו יום שבו התקשרה לעזרה. עם זאת, למרות חיפושים יסודיים בדירה, לא נמצאו הכדורים או האריזה שלהם. ממצאי החקירה נמסרו ביום שישי האחרון על ידי חוקרת מקרי המוות קתריןפיצג'רלד.
החקירה חשפה שורה של כישלונות חמורים במערכת החירום. כאשר לקמן התקשרה למוקד החירום, מצבה סווג כ"קוד 3 לא דחוף", דירוג שמיועד למקרים שאינם דורשים התערבות מיידית ויכולים להמתין למיון קליני משני. חוקרת המוות פיצג'רלד הצביעה על כישלונות מהותיים בטיפול בקריאה, למעשה לקמן לא קיבלה הערכה רפואית מקצועית שהייתה עשויה לזהות את חומרת מצבה האמיתי.
בעייתי במיוחד היה העובדה שבשום שלב במהלך השיחה לא חשפה לקמן שלקחה כדורי קפאין, או מה היה הדבר שגרם לתסמינים שלה. לאחר השיחה הראשונית, אמרו לה לשמור על קו הטלפון פנוי כדי שיוכלו להתקשר אליה בחזרה, אך כשצוות האמבולנס ניסה להתקשר אליה בחזרה 14 פעמים ושלח הודעת טקסט אחת, כל הניסיונות נותרו ללא מענה.
כריסטינה לקמן יחד עם אמה (צילום: פרטי)
כשעה לאחר השיחה הראשונית, הבינו במוקד החירום שמצבה של לקמן חמור יותר ממה שהוערך בתחילה, ולכן העלו את דירוג הדחיפות של הקריאה שלה. כתוצאה מכך הוקצו לה שני אמבולנסים שונים במהלך הלילה. אולם שני האמבולנסים שהיו אמורים להגיע אליה הופנו בדרך למקרי חירום אחרים שנחשבו דחופים יותר. בסופו של דבר, פרמדיקים הצליחו להגיע לדירתה של לקמן רק זמן קצר לפני השעה 3 לפנות בוקר, 7 שעות ו-11 דקות לאחר הקריאה הראשונה. כשהגיעו, כבר היה מאוחר מדי, היא הוכרזה מתה זמן קצר לאחר הגעתם.
חוקרת מקרי המוות פיצג'רלד הגיעה למסקנה חד-משמעית: "אם לקמן הייתה מקבלת טיפול מוקדם יותר, יתכן שהייתה שורדת". בממצאיה, היא הטיחה ביקורת חריפה במערך האמבולנסים על הכישלון בטיפול בלקמן, ותיארה את זמן ההמתנה של למעלה משבע שעות כ"בלתי מקובל".
עבד רמאן, עובד זר מסודן, חשוד שרצח בדקירות את כהן בת ה-60 במיטתה. בעלה רמי שהיה עימה נפצע קשה. החשוד טוען: "היא מכשפה". בנם של השניים: "בכל בית בקריית מלאכי יגידו עליה רק דברים טובים"
ברמלה, בעקבות פעילות יזומה של המשטרה שהחלה בעקבות מידע שהתקבל על אדם שמנצל את האזעקות כדי לגנוב עשרות כרטיסי 'חיש גד' מדוכני הפייס בעת שבעלי הדוכן מתפנים למרחב מוגן, נעצר חשוד כבן ארבעים. הוא נעצר על חם, כששוטרים סמויים ארבו לו בזמן האזעקה – למרות הסכנה שייפגעו מטיל. גם כאן, בית המשפט שחרר את החשוד למעצר בית למרות בקשת המשטרה להאריך את מעצרו.
בנתניה נתפסו שני צעירים יהודים, שנכנסו למסעדה שהתרוקנה מסועדים ומעובדים בזמן אזעקה, גנבו על-פי החשד כסף מהקופה, ונמלטו מהמקום. בתום מרדף קצר הם נעצרו. באירוע נוסף, בתל-אביב, נעצר חשוד שניצל את העובדה שזוג מבוגר עזב את דירתו בזמן האזעקה כדי לרדת למקלט, נכנס לביתם וגנב משם רכוש. גם פה הצליחה המשטרה לאתר ולעצור אותו בתוך זמן קצר. כל המקרים האלה, כאמור ויודגש – התרחשו בימים האחרונים, בזמן מתקפת הטילים של האיראנים.
במשטרה רואים בחומרה את התופעה, שהיא לא רק עבירה פלילית אלא גם מחדל מוסרי וקוראים לכל מי שנתקל במעשה ביזה או שנפל קורבן לכך, לפנות ולדווח למשטרה בהקדם כדי לסכל את המעשה השפל. גורם במשטרה ציין בשיחה עם וואלה: "רכושו של אדם הוא מבצרו – גם תחת אש. המשטרה רואה בשמירה על רכושם של אזרחים ובפרט אלה שבתיהם נפגעו מטילים, ערך עליון. לכן כל מי שינצל את המצב לגנוב רכוש, יטופל במלוא חומרת הדין, נעצור את העבריינים ונמצה עימם את הדין".