לרוב, העברת זמן בשדות תעופה נחשבת לחוויה משעממת עד כדי כך שבטיקטוק צצה מגמה שלמה המוקדשת לאנשים שמנסים לעבור בטרמינל במהירות האפשרית. לא כך בנמל התעופה צ'אנגי בסינגפור, שזה עתה הוכתר כשדה התעופה הטוב בעולם בפעם ה-13 על ידי ארגון דירוג התחבורה האווירית סקייטרקס.
סינגפור צ'אנגי: השער הסינגפורי הענק, ביתו של מפל המים המקורה הגבוה בעולם, הוא יעד בפני עצמו. שם אפילו הוצגה מערכת צ'ק-אין מוקדם המאפשרת לנוסעים להפקיד את מזוודותיהם עד 48 שעות לפני הטיסה, כדי שיוכלו להפוך את זמנם בשדה התעופה לחלק מהחופשה.
רוב הנוסעים יבקרו בקניון הענק "ג'ואל" בן 10 הקומות, שבו עברו 80 מיליון אנשים בשנת 2024. בנוסף ישנם מספר גנים מקורים (כולל מרכז פרפרים) ומפל המים הפנימי הגדול בעולם, "ריין וורטקס", בגובה 40 מטר.
שדה התעופה הבינלאומי של סינגפור (צילום: REUTERS/Feline Lim)
סקייטרקס הכיר גם בשדה התעופה כגן עדן גסטרונומי. הוא זכה בפרס לחוויית האוכל הטובה ביותר בשדות תעופה בעולם, וכן בפרסים עבור חדרי השירותים הטובים ביותר בעולם ושדה התעופה הטוב ביותר באסיה, בטקס פרסי שדות התעופה העולמי שנערך במדריד ב-9 באפריל. סביר להניח שזה לא יהיה הפרס האחרון שמקבל שדה תעופה מצטיין זה.
צ'אנגי משקיע יותר מ-2 מיליארד דולר בשש השנים הבאות בשיפור השירותים והמתקנים. הוא גם צפוי להתרחב עוד יותר. העבודות על טרמינל חמישי שיתווסף לארבעת הקיימים כבר בעיצומן, והוא יפתח בשנות ה-2030.
נמל התעופה בדוחא, קטאר (צילום: רויטרס)
שדה התעופה חמד הבינלאומי בקטאר
שדה התעופה השני בעולם, על פי הסקר העולמי של סקייטרקס שכלל 565 שדות תעופה ברחבי העולם, הוא שדה התעופה חמד הבינלאומי בקטאר המלא באמנות ובעל אדריכלות מרהיבה, ללא ספק אחד ממרכזי התעופה המפוארים ביותר בעולם. הוא גם זכה בפרסים עבור קניות הטובות ביותר בשדה תעופה ושדה התעופה הטוב ביותר במזרח התיכון.
שדות תעופה אסייתיים תפסו את המקומות השלישי עד השישי ברשימה, מוכיחים שוב שהאזור משאיר את צפון אמריקה ואירופה מאחור כשמדובר במצוינות בתחבורה האווירית.
טוקיו האנדה (שהוכרז גם כשדה התעופה הנקי ביותר בעולם) דורג במקום ה-3, אחריו אינצ'און הבינלאומי בסיאול (שזכה גם בפרס צוות שדה התעופה הטוב בעולם), נאריטה הבינלאומי (המשרת את טוקיו) ושדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג.
נמל התעופה שארל דה גול, פריז (צילום: רויטרס)
תשעה שדות תעופה אירופיים הגיעו לעשרים הראשונים. במקום ה-7, פריז שארל דה גול הוכרז כשדה התעופה הטוב ביותר באירופה בפעם השלישית ברציפות. רומא פיומיצ'ינו, שחווה שנה עמוסה הודות לחגיגות היובל של הכנסייה הקתולית, דורג במקום ה-8.
מינכן, ציריך והלסינקי-ואנטה דורגו במקומות 9, 10 ו-12 בהתאמה, ושדה התעופה של איסטנבול, בצד האירופי של העיר החוצה יבשות, דורג במקום ה-14. איסטנבול הוכרז גם כשדה התעופה הידידותי ביותר למשפחות בעולם.
וינה (מקום 15), קופנהגן (מקום 18) ואמסטרדם סכיפהול (מקום 19) כולם נכנסו לרשימה, אך הית'רו בלונדון, שדה התעופה העמוס ביותר באירופה, לא זכה בפרסים.
שדה התעופה הית'רו בלונדון. מחוץ לרשימה (צילום: רויטרס)
שדה התעופה היחיד מהאמריקות שנכנס לרשימה היה ונקובר הבינלאומי במקום ה-13. שדה התעופה של קייפטאון לא הגיע לעשרים הראשונים, אך הוכתר כשדה התעופה הטוב באפריקה ושירות הצוות הטוב ביותר באפריקה.
שאר המקומות בעשרים הראשונים כללו את דובאי הבינלאומי במקום ה-11, מלבורן במקום ה-16, צ'ובו צנטרייר ביפן במקום ה-17 (שהוכרז גם כשדה התעופה האזורי הטוב בעולם) ובחריין הבינלאומי במקום ה-20.
שדה התעופה הבינלאומי של טאיוואן טאויואן זכה בפרס שירות המזוודות הטוב בעולם, קופנהגן זכה להערכה על תהליך האבטחה הטוב בעולם, ושדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג זכה בפרס עבור שירותי ההגירה הטובים בעולם.
10 שדות התעופה המובילים בעולם לשנת 2025
1. שדה התעופה סינגפור צ'אנגי 2. שדה התעופה חמד הבינלאומי 3. שדה התעופה טוקיו האנדה 4. שדה התעופה אינצ'און הבינלאומי 5. שדה התעופה נאריטה הבינלאומי 6. שדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג 7. שדה התעופה פריז שארל דה גול 8. שדה התעופה רומא פיומיצ'ינו 9. שדה התעופה של מינכן 10. שדה התעופה של ציריך
אני אמא לילדה בת 3 וחצי, שלאחרונה משהו השתנה מאוד בגישה שלה. כל דבר שמבקשים ממנה לעשות הופך למלחמה. זה מתחיל משעות הבוקר, כשהיא מושכת את הזמן בצורה אינסופית, ונמשך לשעות אחר הצהריים ולשעת השינה. אני מנסה לגרום לה להגיב אחרת, אבל זה נגמר בחיכוך.
אפילו כשאני מבקשת ממנה משהו פשוט, כמו לסדר את הצעצועים שלה, היא מגיבה בצורה לא פרופורציונלית וכועסת על זה שביקשתי ממנה משהו בכלל. הייתי רוצה לקבל כלים שיסייעו לי, לפחות בבוקר, כדי שאוכל לעזור לה לבצע משימות שצריך בלי ללכת לאיבוד.
ילדה כועסת, אילוסטרציה (צילום: אינג אימג')
“את מתארת פה את שני הדברים הכי שכיחים שילדים עושים: משיכות זמן, ומאבק. היא מושכת את הזמן עד שהיא ניגשת לשטוף פנים, עד שהיא מסיימת לנעול נעליים, עד שהיא עונה לך. והיא נוגעת במה שלא צריך, היא עושה דווקא. מדובר בשתי האסטרטגיות השכיחות בקרב ילדים, שמפעילות את המבוגרים סביבם".
"למה הכוונה? לפי מה שאת מתארת, את כאילו עובדת אצל הילדה הזו. ואת צריכה לשנות את זה. גשי לילדה המתוקה, ותראי לה את השעון. תגידי לה שבכל רגע שהמחוג יהיה על מספר אחר היא צריכה לסיים משימה אחת מהמשימות שהיא עושה בבוקר. נניח, להתלבש, לנעול נעליים, לשתות תה וביסקוויט. ושאם היא לא תהיה מוכנה, את פשוט תיקחי אותה כמו שהיא, כי את ממהרת לעבודה".
"שימי את הבגדים שלה בשקית, ושאחת הגננות תלביש אותה. הביאי בחשבון שברגע שאת אומרת את זה, עלייך לעמוד מאחורי המילים שלך, כי היא תנסה אותך. בכל מה שקשור לסידור הצעצועים שלה בבית, תגידי לה שבגלל שאת צריכה לסדר אחריה לא יהיה לך כוח לספר לה סיפור לפני השינה, ושכדאי שהיא תזכור את זה כשהיא לא מסדרת את הצעצועים".
"מבחינתי, תגידי לה את זה בבוקר, כשאת מביאה אותה לגן, או כשאת מחזירה אותה הביתה. להגיד פעם אחת וזהו, מובן שבשקט ובנעימות. זה לא שאת לא מספרת לה סיפור כי זה עונש – את לא מספרת לה סיפור כי את עייפה, כי אחרי יום עמוס שלך את צריכה לסדר את כל הצעצועים שלה".
"נכון שתלך לישון שם ילדה בוכה, שלא מבינה למה במקום שאמא תבקש ממנה פעם אחר פעם להרים את הצעצועים, היא פשוט מסדרת את הצעצועים שלה, ואז גם אומרת לה 'לילה טוב' יפה, בלי לספר סיפור. מובן שאם הילדה תשאל למה, אל תזכירי שוב את עניין הצעצועים. היא תעשה את החיבור בעצמה. הילדים חכמים – זו העוצמה של החיים, של הסקת המסקנות, של להבין לבד מה כדאי לי ומה לא כדאי לי”.
אני אמא לשלושה ילדים. בני האמצעי, בן 4 וחצי, הוא ילד עם סף תסכול נמוך מאוד. הייתי מגדירה אותו אפילו כילד עצבני, כמעט קרבי, שהכל אצלו הולך בכוח. בחודשים האחרונים שמנו לב שהוא לא מוכן לאכול, וגם אם אני אכין לו את האוכל הכי טעים, שהוא הכי אוהב, הוא מיד יגיד שהוא לא רעב ויברח לחדר. כשאני אומרת לו שאם הוא לא יאכל הוא לא יקבל חטיף אחר כך, הוא מתחיל לבכות ולהשתולל. איך לדעתך אוכל לסייע לו להרגיש טוב יותר?
ילד אוכל (צילום: אינגאימג')
“ממה שאת מתארת, הרושם הוא שמדובר בבעיות בוויסות החושי. בעיות אלה מתבטאות במגוון רחב של אופנים: לעיתים יש קשיים במגע, ולכן ילדים ממש מתלוננים על תוויות החולצה או סוג הגרביים. לעיתים יש לילדים עם בעיות בוויסות חושי קושי רב עם ריחות ומרקמים מסוימים. זה יבוא לידי ביטוי באכילה שלהם".
"אפשרות נוספת היא קושי רב עם קולות ורעשים מסוימים, שאותם קשה לילדים אלה לשמוע, ואפילו קושי עם אנשים מסוימים. חשוב לזכור שילדים רעבים אוכלים. אם הוא לא אוכל איתכם, גם כשאת מגישה לו את המאכלים שהוא הכי אוהב, כנראה יש כאן משהו עמוק יותר. התפקיד שלך הוא להוציא את הדפוסים המלחמתיים מהילד הזה, והדרך לעשות את זה היא לא באמצעות מלחמה. אני ממליצה בחום על הדרכה הורית, ומעבר לזה, כדאי מאוד לפנות לרופא שישלים בינתיים את התזונה שלו באמצעות תוספי מזון כאלה ואחרים”.
אל על הודיעה היום על הארכת ביטול לוח הטיסות הסדירות עד יום שני 23 ביוני (כולל), במקום 19 ביוני כפי שהוכרז קודם. בעת ובעונה אחת, החברה פתחה רישום לטיסות חילוץ ממספר יעדים לישראל במתווה מוגבל ומדורג.
הרישום פתוח עבור לקוחות אל על וסאן דור שטיסתם לישראל בוטלה מאז סגירת המרחב האווירי ושוהים בחו"ל. החברה מדגישה כי אין חשיבות לסדר הרישום באתר, וקדימות הלקוחות תיקבע לפי מועד הטיסה המקורית.
בנוסף, תינתן עדיפות למקרים הומניטריים חריגים בכפוף להצגת אישורים מתאימים ולאישור צוות רפואי מטעם אל על, ולצרכים מדיניים וביטחוניים לפי אישור גורמי מדינה רלוונטיים.
תהליך הרישום מחייב הרשמה מראש בלינק הייעודי באתר אל על, ללא אפשרות רישום במוקדים הטלפוניים. לאחר הרישום יישלח מייל אישור קבלת הטופס תוך שלוש שעות, אך החברה מדגישה שמדובר באישור רישום ולא באישור שיבוץ לטיסה.
אל על עדיין מגבשת את רשימת היעדים והיקף הטיסות שיתאפשר להפעיל במתווה החדש, בתיאום עם גורמי הביטחון והתעופה. העדכונים יפורסמו באתר ובעמודי החברה ברשתות החברתיות.
החברה ממליצה ללקוחותיה השוהים בחו"ל להיערך עם סידורי שהות ולינה, מכיוון שטיסות החילוץ יופעלו באופן מדורג ותידרש סבלנות. הלקוחות יכולים לשמור על הקבלות וזכאותם לשיפוי תיבחן בהתאם להוראות החוק.
שעה וחצי בלבד לאחר עליית הלינק לרישום לטיסות החילוץ לאתר אל על, מספר הממתינים הגיע ליותר מ-60 אלף איש. המספר המרשים מעיד על היקף המשבר של הישראלים התקועים בחו"ל.
אל על הזכירה כי אין קדימות לטיסות לפי מועד הרישום לטופס וכי תינתן עדיפות על פי מועד הטיסה המקורית. החברה פנתה לנרשמים: "אנו מבינים את הקושי באי הוודאות ואת התסכול בעקבות הרצון לשוב הביתה בהקדם וערוכים להפעיל טיסות בתדירות מירבית ככל שנקבל אישורים מהמדינה לכך".
גידול משמעותי בפניות וביקושים לוילות פרטיות באירופה מצד ישראלים שנתקעו בחו”ל בעקבות המצב הביטחוני. הישראלים מחפשים פתרונות המאפשרים להם להרגיש בבית גם כשהם רחוקים ממנו.
טלי יטיב, בעלים ומנכ”לית ספיריט הפקות עולם, מסבירה: “אנחנו מזהים בימים אלו גל פניות מישראלים שנאלצו להישאר בחו”ל ומבקשים פתרונות שמאפשרים להם להרגיש בבית גם כשהם רחוקים. וילה פרטית מעניקה להם שקט, פרטיות, מרחב אישי ובעיקר את האפשרות להתנהל בנוחות מלאה, בדיוק לפי הצרכים שלהם".
הישראלים התקועים מבקשים לייצר לעצמם תחושת יציבות, נוחות ואינטימיות, ומעדיפים לשהות בווילות פרטיות המאפשרות אורח חיים עצמאי, פרטי וחסכוני על פני שהייה במלון. הוילות הפרטיות מציעות גם יציבות וביטחון מפני אפשרות של סילוק ממלון.
דרך החברה למשל, ניתן למצוא וילות ביעדים כמו יוון, קפריסין, איטליה וצרפת, במחירים המתחילים מ-2,000 יורו לשבוע לווילה למשפחה של 5 אנשים, ומשתנים לפי גודל הוילה, מספר האורחים, רמת הוילה והיעד.