ביום ראשון הקרוב ועדת שרים לענייני חקיקה, צפויה לדון בהצעת החוק שהגישה חברת הכנסת יוליה מלינובסקי עם שאר חברי סיעת ישראל ביתנו, במטרה לעצור את היכולת של ישראליים לקיים מסחר עם רצועת עזה, דבר שקורה גם במהלך המלחמה. כפועל יוצא של החוק, ארגון הטרור חמאס ייחנק מבחינה כלכלית. ועדת השרים תחליט האם לקדם את החוק או לבלום אותו.
לפי החוק, רצועת עזה תוגדר כאזור עוין למדינת ישראל. החוק קובע איסור מוחלט על קיום יחסי מסחר עם גורמים הפועלים ברצועת עזה – בין אם מדובר בקשר ישיר ובין אם באמצעות צד שלישי. המסחר האסור לפי החוק, כולל לא רק העברת סחורות אלא גם שירותים, כספים, נכסים וכל פעילות כלכלית אחרת.
בנוסף, החוק מחיל על רצועת עזה את ההגדרה של "ארץ אויב" לפי פקודת המסחר עם האויב. משמעות הדבר היא שגם הסנקציות והעונשים שקבועים בפקודה הזו יחולו על מי שיפר את האיסור שנקבע בחוק. מטרת החוק היא להגן על ביטחון המדינה ולמנוע תמיכה כלכלית בגורמי טרור שפועלים ברצועה.
בדברי ההסבר נכתב: "מטרת הצעת החוק היא להכיר ברצועת עזה כאזור עוין למדינת ישראל ולאסור על קיום יחסי מסחר עם גורמים הפועלים בה לשם הגנה על ביטחון המדינה ומניעת תמיכה כלכלית בגורמי טרור שמקורם ברצועת עזה, אשר מהווים איום מתמשך על יציבותה וביטחונה של מדינת ישראל".
"לפי נתונים עדכניים שפורסמו על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים באוגוסט 2024, חמאס שולט ברצועת עזה וצבר הון של כ-4 מיליארד שקלים חדשים מאז פרוץ המלחמה, תוך מעורבות בסחר בלתי חוקי. החל מאירועי השבעה באוקטובר, כ-30% מהסחורות שנכנסו לרצועה הן ממסחר פרטי, בנוסף לסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה. עובדה מוגמרת היא כי חמאס שולט באופן מלא על כל הנעשה ברצועה, לרבות על הסיוע ההומניטרי והמסחר הפרטי שנכנס לתוכה וגובה עליהם באופן אוטומטי דמי חסות", פורט בדברי ההסבר.
עוד נכתב כי "לאור האינטרס הלאומי בהיפרדותה של מדינת ישראל מרצועת עזה, יש לאסור כל מגע עמה, לרבות כל פעילות מסחרית, שכן הכספים המשמשים את חמאס מהווים מנוע עיקרי למימון טרור ולהסלמת האיום הביטחוני על מדינת ישראל".
Source link