מור ומורן הכירו באוסטרליה. כשחזרו לארץ עברו לגור בחולון, אך מהר מאוד הבינו שהם צריכים יותר מקום והדרימו לעיר נעוריה: "התרגלתי למרחקים, אבל אני אמביוולנטית לגבי העיר". לצד חנות יצירה ועבודה באלקטרה, שניהם הקימו מתחם גלמפינג עם נוף למדבר: "עשינו מקום שלנו בא להיות בו, שקט, מפנק". משפחת בוקסבאום על הספה
סונול, אחת מחברות הדלק הגדולות בישראל, פנתה ללקוחותיה לאחר פגיעת הטיל בבתי הזיקוק של בזן: "כפי שבוודאי ידוע לכם, לצערנו, ובשל מתקפת הטילים מאיראן, הודיעה קבוצת בתי זיקוק לנפט בע"מ (בזן) כי חלק מקווי צנרת ההולכה שלה נפגעו כך שמטבע הדברים אספקת הדלקים לא תוכל להיות בקצב שהיה עד כה בימי שגרה".
סונול ממשיכה בהודעתה וכותבת כי "במצב דברים זה, ועקב הנסיבות הללו שאינן בשליטתנו, אנו נאלצים להודיעכם כי נצמצם או נפסיק, לפי העניין, את אספקת הדלקים ללקוחותינו עליהם אתם נמנים". נכון לרגע זה, יש לציין, עדיין כל תחנות הדלק של סונול עובדות.
פגיעת הטיל האיראני במתקן בזן במפרץ חיפה (צילום: צילום מסך אל ג'זירה)
כזכור, לפני כיומיים פגע טיל איראני במפעל לזיקוק נפט בזן שבחיפה. בעקבות הפגיעה נרצחו שלושה עובדי המקום והחברה הודיעה כי כלל המתקנים הושבתו. בזמן אמת הודיעה קבוצת בזן לבורסה כי "נפגעו באופן נקודתי קווי צנרת והולכה בין מתקנים במתחם בזן". עוד נמסר כי "מתקני הזיקוק ממשיכים לפעול, בעוד שחלק ממתקני ההמשך במתחם הודממו באופן יזום". את עוצמת הפגיעה הרגישו היטב תושבי הקריות. אוהד, תושב האזור, סיפר: "הבית רעד. זה היה מפחיד".
משרד האנרגיה והתשתיות הגיב לדברים והבהיר כי אין כל צפי למחסור בדלקים במשק. המשרד נערך מבעוד מועד ולישראל יש דלקים ומלאים ולא צפוי מחסור. בפגישה שהתקיימה אמש בין גורמי המקצוע במינהל הדלק והגז לחברות הדלק, הובהר לחברות כי על אף הפגיעה בבזן, אין צפי לקושי באספקת הדלקים לחברות. במשרד מקיימים הערכות מצב שוטפות ודואגים להמשך הרציפות התפקודית של משק הדלקים בישראל, זאת על מנת למנוע פגיעה בשרשרת האספקה.
בתוכנית של שר האוצר יש חורים רבים: היא ללא הגבלה בזמן או בהיקף, ועשויה להגיע לסכומי עתק עבור משפחה. וגם: הקיצוצים אליהם נערך האוצר כדי לממן את המלחמה מול איראן, והאם יעלו לנו את המיסים?
בנק ישראל השיק מתווה סיוע חדש לנפגעי מבצע "עם כלביא": דחיית תשלומי הלוואות ומשכנתאות, הקלות לעסקים קטנים ולחיילי מילואים
בנק ישראל פרסם היום (שלישי) מתווה סיוע חדש, שגובש מול המערכת הבנקאית ואומץ על ידה, במטרה להעניק הקלה תזרימית ללקוחות שנפגעו באופן ישיר ממבצע "עם כלביא". המתווה, שייכנס לתוקף ב-1 ביולי ויהיה בתוקף עד 31 ביולי 2025, נועד לסייע למשקי בית ולעסקים קטנים וזעירים שנפגעו מהאירועים הביטחוניים – בין אם בפגיעה פיזית ובין אם בפגיעה כלכלית – ולתמוך ביכולתם לשוב לשגרת פעילות.
במסגרת המתווה, תתאפשר דחייה של שלושה חודשים בתשלומי משכנתאות והלוואות צרכניות למשקי בית שביתם נפגע או שנפצעו במהלך הלחימה, וזאת ללא גביית ריבית או עמלות. עסקים קטנים וזעירים יוכלו לדחות את תשלומי ההלוואות לעד חודשיים, עד לסכום של שני מיליון שקלים, גם כן ללא חיוב נוסף.
בנוסף, בעלי עסקים המשרתים במילואים יהיו זכאים לפטור זמני מריבית על מינוס בחשבון העסקי, עד לגובה של 30 אלף שקלים.