כשמדברים על דירות גן עירוניות, לא תמיד חושבים על מדורת אבן כפרית במרכז פינת הישיבה. אך זה בדיוק מה שהופך את הדירה הזו בלב חולון לייחודית כל כך. מעצבת הפנים ענת וייסברג הצליחה ליצור מרחב חיצוני קסום שמשמש כהרחבה טבעית של הבית.
"הגינה היא חלק חשוב בדירה שבה הזוג רוצה לארח ולבלות עם משפחה וחברים", מסבירה ענת וייסברג. לכן, הגינה עוצבה כמרחב אירוח מושלם הכולל מטבח חוץ שחור מודרני, פינת ישיבה מרווחת וגם פינת אוכל – כולם מאורגנים סביב מדורת גן דמויית אבנים בגווני חום.
המרחב החיצוני הושלם עם טלוויזיית חוץ, תאורת קיר אפ-דאון מודרנית בצבע שחור שיוצרת אווירה מיוחדת על חומות הגינה, דשא סינטטי וצמחייה שמוסיפה חיות למרחב.
התכנון הפנימי של הדירה מדגים איזון מושלם בין פרקטיות, איכות ונגיעות של העזה בצבעים ובחומרים. "כל הגימורים בדירה הם בסגנון טבעי – ריצוף אפור עם גידים בסגנון אבן, שילוב עץ, גוונים של ורוד, אפור ואבן ונגיעות בצבעי שחור וחום", מתארת וייסברג.
עם זאת, המעצבת לא חששה להכניס תעוזה בחללים מוגדרים. "היו מספר חללים שבהם נבחרו גוונים וחומרים עם יותר תעוזה בהתאם לטעם המשובח של בעלת הבית", היא מספרת. "השילוב בין שתינו יצר תוצאה מקסימה ומהממת בעיני כל באי הבית".
מבט למטבח – עיצוב פנים: ענת וייסברג (צילום: חגי לאופר)
המטבח כלב הבית
במטבח נבחר גוון ירוק מרווה – צבע רגוע שקרוב מאוד לתכלת – ששולב עם עץ ושיש בהיר. התאורה המודרנית כוללת פס לד שקוע בצורת ר', תאורה פונקציונלית מתחת לארונות המטבח הגבוהים ושלושה גופי תאורה תלויים מעל דלפק האכילה.
"הגופים בסגנון מודרני בגווני שחור מקשטים את המטבח כמו תכשיטים", מציינת וייסברג. המטבח אינו רק מרחב פונקציונלי אלא אלמנט עיצובי מרכזי שמתכתב עם שאר חללי הבית.
סלון, דלתות פנדור (צילום: חגי לאופר)
פתרונות יצירתיים לחללים מאתגרים
אחד האתגרים המרכזיים היה הסלון הארוך והצר יחסית, שבו לא היה קיר מספיק ארוך לטלוויזיה. וייסברג פתרה את הבעיה באופן יצירתי על ידי הארכת הקיר שמפריד בין המטבח לסלון באמצעות שלושה עמודי עץ, ועליהם מיקמה את הטלוויזיה.
"קיר הטלוויזיה תוכנן על ידי ובוצע על ידי חברת המטבחים כדי שהגימור יהיה מאותו חומר בדיוק שממנו עוצב המטבח ויהווה המשך שלו", מסבירה המעצבת. מול קיר הטלוויזיה ממוקמת ספה בצבע אבן, כורסאות בבד ורוד, שטיח מעניין ותמונת קיר שמשלבת את כל צבעי החלל.
פינת האוכל הוצאה למרפסת מקורה ביציאה מהסלון לכיוון הגינה – מבנה מקורי של הבניין שעבר תמ"א. "בתכנון הזה הפכנו חיסרון ליתרון ושטח הדירה מוקסם", אומרת וייסברג. "בכך ניתנה תחושה מרווחת והסלון הפך לנוח וכל החלל נפתח".
צבעוניות בחדר רחצה – עיצוב: ענת וייסברג (צילום: חגי לאופר)
חדרי רחצה: צבע ומרקם
חדרי הרחצה מדגימים את היכולת של וייסברג לשלב תעוזה בצבע וחומר. לריצוף נבחרו גווני אפור כהה, ולחיפוי אריחים בגוון אפור בהיר רגוע עם קיר כוח שמחופה באריחים במראה מטאלי אפור מט כהה.
"כדי לחמם את החללים האלה הכנסנו בחדר רחצה כללי ארון אמבטיה צהוב ואקססוריז בגוון תואם, ולחדר הרחצה השני נבחר ארון אמבטיה בצבע תכלת עם אקססוריז בגוונים משתלבים", מפרטת המעצבת. "הכנסת זריקת הצבע לחדרי הרחצה נתנה עניין וקיק עיצובי".
גם הברזים והכיורים היו חלק מהמשחק העיצובי: בחדר רחצה כללי נבחרו ברזים וכיור בגוון שחור, ובחדר הרחצה של ההורים נבחר גוון גרפיט (שחור מוברש) עם דלתות לבנות.
פינת אוכל בחצר – עיצוב: ענת וייסברג (צילום: חגי לאופר)
חדר שינה: הרמוניה של טקסטורות
חדר השינה תוכנן עם נגרות בהתאמה אישית, כולל נישה לטלוויזיה ופינת איפור. חזיתות הארונות בדמוי אבן בגוון חום בהיר-אפרפר משתלבות עם טקסטיל בגווני אפור ומוזהב ליצירת הרמוניה מושלמת.
רצפת פרקט אפור בהיר, שידות צד מוזהבות עם גופי תאורה מודרניים בצבע לבן מעליהן, ווילונות בגוון אפור בהיר מאחורי המיטה – כל אלה יוצרים חלל שמשדר רוגע ואלגנטיות. התמונה של האמנית אפרת אילן בסגנון מודרני מחברת בין כל הגוונים והטקסטורות בחדר.
אפילו הממ"ד לא נשאר מוזנח, אלא תוכנן כחדר אירוח פונקציונלי עם ארון אחסון ומיטה נפתחת שמעליה וילון דמוי פשתן. קיר מעוצב עם צורות גאומטריות בגווני ירוק מרווה ואפור מוסיף עניין ויזואלי לחלל.
ענת וייסברג הדגימה בפרויקט זה את יכולתה ליצור חללים שהם גם פרקטיים וגם מעוצבים להפליא. התוצאה היא בית שמשקף את אישיותם של בעליו – בני 60 אך צעירים ברוחם, אוהבי אירוח, ובעלי טעם מעודן – ומספק להם את כל הצרכים הפונקציונליים שלהם במעטפת עיצובית מרשימה ומזמינה.
אני אמא לילדה בת 3 וחצי, שלאחרונה משהו השתנה מאוד בגישה שלה. כל דבר שמבקשים ממנה לעשות הופך למלחמה. זה מתחיל משעות הבוקר, כשהיא מושכת את הזמן בצורה אינסופית, ונמשך לשעות אחר הצהריים ולשעת השינה. אני מנסה לגרום לה להגיב אחרת, אבל זה נגמר בחיכוך.
אפילו כשאני מבקשת ממנה משהו פשוט, כמו לסדר את הצעצועים שלה, היא מגיבה בצורה לא פרופורציונלית וכועסת על זה שביקשתי ממנה משהו בכלל. הייתי רוצה לקבל כלים שיסייעו לי, לפחות בבוקר, כדי שאוכל לעזור לה לבצע משימות שצריך בלי ללכת לאיבוד.
ילדה כועסת, אילוסטרציה (צילום: אינג אימג')
“את מתארת פה את שני הדברים הכי שכיחים שילדים עושים: משיכות זמן, ומאבק. היא מושכת את הזמן עד שהיא ניגשת לשטוף פנים, עד שהיא מסיימת לנעול נעליים, עד שהיא עונה לך. והיא נוגעת במה שלא צריך, היא עושה דווקא. מדובר בשתי האסטרטגיות השכיחות בקרב ילדים, שמפעילות את המבוגרים סביבם".
"למה הכוונה? לפי מה שאת מתארת, את כאילו עובדת אצל הילדה הזו. ואת צריכה לשנות את זה. גשי לילדה המתוקה, ותראי לה את השעון. תגידי לה שבכל רגע שהמחוג יהיה על מספר אחר היא צריכה לסיים משימה אחת מהמשימות שהיא עושה בבוקר. נניח, להתלבש, לנעול נעליים, לשתות תה וביסקוויט. ושאם היא לא תהיה מוכנה, את פשוט תיקחי אותה כמו שהיא, כי את ממהרת לעבודה".
"שימי את הבגדים שלה בשקית, ושאחת הגננות תלביש אותה. הביאי בחשבון שברגע שאת אומרת את זה, עלייך לעמוד מאחורי המילים שלך, כי היא תנסה אותך. בכל מה שקשור לסידור הצעצועים שלה בבית, תגידי לה שבגלל שאת צריכה לסדר אחריה לא יהיה לך כוח לספר לה סיפור לפני השינה, ושכדאי שהיא תזכור את זה כשהיא לא מסדרת את הצעצועים".
"מבחינתי, תגידי לה את זה בבוקר, כשאת מביאה אותה לגן, או כשאת מחזירה אותה הביתה. להגיד פעם אחת וזהו, מובן שבשקט ובנעימות. זה לא שאת לא מספרת לה סיפור כי זה עונש – את לא מספרת לה סיפור כי את עייפה, כי אחרי יום עמוס שלך את צריכה לסדר את כל הצעצועים שלה".
"נכון שתלך לישון שם ילדה בוכה, שלא מבינה למה במקום שאמא תבקש ממנה פעם אחר פעם להרים את הצעצועים, היא פשוט מסדרת את הצעצועים שלה, ואז גם אומרת לה 'לילה טוב' יפה, בלי לספר סיפור. מובן שאם הילדה תשאל למה, אל תזכירי שוב את עניין הצעצועים. היא תעשה את החיבור בעצמה. הילדים חכמים – זו העוצמה של החיים, של הסקת המסקנות, של להבין לבד מה כדאי לי ומה לא כדאי לי”.
אני אמא לשלושה ילדים. בני האמצעי, בן 4 וחצי, הוא ילד עם סף תסכול נמוך מאוד. הייתי מגדירה אותו אפילו כילד עצבני, כמעט קרבי, שהכל אצלו הולך בכוח. בחודשים האחרונים שמנו לב שהוא לא מוכן לאכול, וגם אם אני אכין לו את האוכל הכי טעים, שהוא הכי אוהב, הוא מיד יגיד שהוא לא רעב ויברח לחדר. כשאני אומרת לו שאם הוא לא יאכל הוא לא יקבל חטיף אחר כך, הוא מתחיל לבכות ולהשתולל. איך לדעתך אוכל לסייע לו להרגיש טוב יותר?
ילד אוכל (צילום: אינגאימג')
“ממה שאת מתארת, הרושם הוא שמדובר בבעיות בוויסות החושי. בעיות אלה מתבטאות במגוון רחב של אופנים: לעיתים יש קשיים במגע, ולכן ילדים ממש מתלוננים על תוויות החולצה או סוג הגרביים. לעיתים יש לילדים עם בעיות בוויסות חושי קושי רב עם ריחות ומרקמים מסוימים. זה יבוא לידי ביטוי באכילה שלהם".
"אפשרות נוספת היא קושי רב עם קולות ורעשים מסוימים, שאותם קשה לילדים אלה לשמוע, ואפילו קושי עם אנשים מסוימים. חשוב לזכור שילדים רעבים אוכלים. אם הוא לא אוכל איתכם, גם כשאת מגישה לו את המאכלים שהוא הכי אוהב, כנראה יש כאן משהו עמוק יותר. התפקיד שלך הוא להוציא את הדפוסים המלחמתיים מהילד הזה, והדרך לעשות את זה היא לא באמצעות מלחמה. אני ממליצה בחום על הדרכה הורית, ומעבר לזה, כדאי מאוד לפנות לרופא שישלים בינתיים את התזונה שלו באמצעות תוספי מזון כאלה ואחרים”.
אל על הודיעה היום על הארכת ביטול לוח הטיסות הסדירות עד יום שני 23 ביוני (כולל), במקום 19 ביוני כפי שהוכרז קודם. בעת ובעונה אחת, החברה פתחה רישום לטיסות חילוץ ממספר יעדים לישראל במתווה מוגבל ומדורג.
הרישום פתוח עבור לקוחות אל על וסאן דור שטיסתם לישראל בוטלה מאז סגירת המרחב האווירי ושוהים בחו"ל. החברה מדגישה כי אין חשיבות לסדר הרישום באתר, וקדימות הלקוחות תיקבע לפי מועד הטיסה המקורית.
בנוסף, תינתן עדיפות למקרים הומניטריים חריגים בכפוף להצגת אישורים מתאימים ולאישור צוות רפואי מטעם אל על, ולצרכים מדיניים וביטחוניים לפי אישור גורמי מדינה רלוונטיים.
תהליך הרישום מחייב הרשמה מראש בלינק הייעודי באתר אל על, ללא אפשרות רישום במוקדים הטלפוניים. לאחר הרישום יישלח מייל אישור קבלת הטופס תוך שלוש שעות, אך החברה מדגישה שמדובר באישור רישום ולא באישור שיבוץ לטיסה.
אל על עדיין מגבשת את רשימת היעדים והיקף הטיסות שיתאפשר להפעיל במתווה החדש, בתיאום עם גורמי הביטחון והתעופה. העדכונים יפורסמו באתר ובעמודי החברה ברשתות החברתיות.
החברה ממליצה ללקוחותיה השוהים בחו"ל להיערך עם סידורי שהות ולינה, מכיוון שטיסות החילוץ יופעלו באופן מדורג ותידרש סבלנות. הלקוחות יכולים לשמור על הקבלות וזכאותם לשיפוי תיבחן בהתאם להוראות החוק.
שעה וחצי בלבד לאחר עליית הלינק לרישום לטיסות החילוץ לאתר אל על, מספר הממתינים הגיע ליותר מ-60 אלף איש. המספר המרשים מעיד על היקף המשבר של הישראלים התקועים בחו"ל.
אל על הזכירה כי אין קדימות לטיסות לפי מועד הרישום לטופס וכי תינתן עדיפות על פי מועד הטיסה המקורית. החברה פנתה לנרשמים: "אנו מבינים את הקושי באי הוודאות ואת התסכול בעקבות הרצון לשוב הביתה בהקדם וערוכים להפעיל טיסות בתדירות מירבית ככל שנקבל אישורים מהמדינה לכך".
גידול משמעותי בפניות וביקושים לוילות פרטיות באירופה מצד ישראלים שנתקעו בחו”ל בעקבות המצב הביטחוני. הישראלים מחפשים פתרונות המאפשרים להם להרגיש בבית גם כשהם רחוקים ממנו.
טלי יטיב, בעלים ומנכ”לית ספיריט הפקות עולם, מסבירה: “אנחנו מזהים בימים אלו גל פניות מישראלים שנאלצו להישאר בחו”ל ומבקשים פתרונות שמאפשרים להם להרגיש בבית גם כשהם רחוקים. וילה פרטית מעניקה להם שקט, פרטיות, מרחב אישי ובעיקר את האפשרות להתנהל בנוחות מלאה, בדיוק לפי הצרכים שלהם".
הישראלים התקועים מבקשים לייצר לעצמם תחושת יציבות, נוחות ואינטימיות, ומעדיפים לשהות בווילות פרטיות המאפשרות אורח חיים עצמאי, פרטי וחסכוני על פני שהייה במלון. הוילות הפרטיות מציעות גם יציבות וביטחון מפני אפשרות של סילוק ממלון.
דרך החברה למשל, ניתן למצוא וילות ביעדים כמו יוון, קפריסין, איטליה וצרפת, במחירים המתחילים מ-2,000 יורו לשבוע לווילה למשפחה של 5 אנשים, ומשתנים לפי גודל הוילה, מספר האורחים, רמת הוילה והיעד.