Connect with us

כלכלה

טראמפ מרסק את הבורסות ומקפיץ את הדולר: "ייתכן שהמגמה תימשך"

Published

on




לאחר שהירידות שהציג בשבוע שעבר, גם הבוקר (שני), עם פתיחת שבוע המסחר במט"ח, השקל נחלש משמעותית אל מול הדולר. זאת בניגוד למגמה העולמית של מטבעות מקומיים שמתחזקים אל מול המטבע האמריקני שיורד. הדולר מזנק ב-1.5% אל מול שערו היציג ונסחר ברמה של 3.79 שקלים. במקביל, גם היורו קופץ בשיעור דומה לרמת שיא של 4.17 שקלים.

ברקע נמצאת החלטת הריבית של בנק ישראל, שתתפרסם היום ב-16:00, כשעל פי רוב הערכות הכלכלנים, הנגיד, פרופ׳ אמיר ירון, צפוי להשאיר את הריבית על כנה בפעם העשירית ברציפות – ברמה של 4.5%. ייתכן כי הנגיד יתייחס לראשונה במסיבת העיתונאים שיקיים למכסים שהטיל הנשיא דונלד טראמפ.

דונלד טראמפ מתייחס להעלאות המכס בקונגרס (צילום: רויטרס)
דונלד טראמפ מתייחס להעלאות המכס בקונגרס (צילום: רויטרס)

רן סיני, הכלכלן הראשי באולטרה פיננסים, אמר הבוקר כי "הודעתו של טראמפ על תוכנית המכסים הגלובלית הובילה לעלייה חדה בשער הדולר, שטיפס מסביבת 3.69 ל-3.78 שקלים לדולר. העלייה נובעת ממספר גורמים, ובהם רצונם של סוחרים להצטייד במט"ח טרם תיתכן עלייה נוספת, על רקע ההערכה כי שער החליפין יתייצב ברמה גבוהה יותר בתקופה הקרובה".

"לכך מצטרף גם צפי להורדת ריבית מצד הפדרל ריזרב בניסיון לצנן את השווקים, וכן שינויים טכניים בהרכב תעודות הסל, שנובעים מהירידות החדות בשווקים בימים האחרונים ומחייבים רכישת ניירות ערך נוספים לשם שמירה על עקביות המדדים. אם הפד יבחר לעכב את תגובתו או שתוכנית המכסים תיוותר על כנה, ייתכן שהמגמה הנוכחית תימשך גם בימים הקרובים", הוסיף סיני.





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלכלה

מתווה סיוע של בנק ישראל לנפגעי מבצע עם כלביא

Published

on





Source link

Continue Reading

כלכלה

וולט תעביר סיוע של 10,000 שקל לבתי עסק שספגו פגיעה פיזית ממתקפת הטילים

Published

on


שליחים של וולט

בחברת השליחויות הודיעו כי כל עסק שנגרם לו נזק ממשי (חלונות שבורים, קירות שנפגעו) יהיה זכאי לסיוע. תומר כהן, מנכ"ל Wolt ישראל: "זה רגע האמת מבחינתנו, להיות שם בשבילם, לא רק בשגרה, אלא גם בחירום"



Source link

Continue Reading

כלכלה

לא מספיק לכלום: המדינה נותנת 500 שקל למי שנפל עליו טיל

Published

on



לפני שנה בדיוק, בסוף יוני 2024, פנה מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, לראש הממשלה נתניהו, והתריע שהמדינה עדיין לא השלימה את שיפור המנגנונים לפינוי תושבים במלחמה. המבקר עמד על הקטטות בין משרד הפנים למשרד הביטחון, מי אחראי לפינוי מאורגן, מי אחראי לפינוי עצמאי, ומי אחראי על שום דבר. אז פנה.

את התוצאה אנחנו רואים בימים האחרונים לנגד עינינו. אזרחים מבוהלים עומדים מחוץ לבניינים שהתמוטטו אחרי פגיעת הטיל, עם שקיות בידיים, מחכים שמישהו יטפל בהם. היו כאלה שבילו ככה יותר מ-10 שעות עד שפונו לבתי מלון, חלקם לא קיבלו אוכל. מי שלקח יוזמה שוב, הן הרשויות המקומיות ומשרד התיירות. כאילו אנחנו בלופ של שידורים חוזרים.

ובואו נדבר על מס רכוש. העובדי המסורים מיהרו להגיע לזירות הנפילה, ושבעה צוותים עשו ככל שביכולתם כדי לסייע למאות האנשים שהתקהלו שם. בגלל מחסור חמור בעובדים, כי למה שהמדינה תתגבר את מערך כוח האדם של הגוף הכי עסוק במשרד האוצר, הצטברו תורים ארוכים מול פקיד מס רכוש אחד באתר בבת ים, שלא הצליח לעמוד בעומס. כמו אחרי אסון טבע בעולם שלישי.

ואי אפשר שלא להזכיר את מערכת החינוך, שנכנסת בפעם המי יודע כמה לנוהל זום מאז הקורונה, ועדיין מקרטעת אחרי כמעט חמש שנים, כשהיא מנסה להתניע שמירה של מסגרת לימודית לילדים. גם תפעול פשוט של מערך מיומן, לא מצליחים להרים שם.

ואיפה הנחמה? בעם הנפלא שלנו. אזרחי ישראל המדהימים, נכנסו לוואקום המייאש שמשאירה המדינה. תוך שעות, התמלאו קבוצות וואטסאפ בקריאות לאסוף ציוד למען המפונים: בגדים, חיתולים, מצעים, שמיכות, מזון, וכל מה שאפשר כדי להפוך את הימים הקשים האלה לקלים יותר עבורם. קובעי המדיניות ימשיכו להאמין שהם עושים עבודת קודש למען הציבור, וינשנשו את הפטל המוזהב שלהם, בדרך ללשכה. אנחנו נמשיך לסבול.



Source link

Continue Reading

כל העדכונים