Connect with us

טכנולוגיה

חירות הדעת – המאבק על חופש המחשבה בעידן של שנאה מקוונת

Published

on



מרכז הדיגיטל הלאומי בשדרות, בו אני פועלת, הפך בשנים האחרונות לזירה של פעולה ותגובה. מאז אירועי 7 באוקטובר, פקדו את המרכז למעלה מ-6,000 אנשי תקשורת מהעולם, ונוצרו עשרות מיליוני חשיפות של תוכן ישראלי אותנטי ברשתות החברתיות. אבל המספרים הם רק הסיפור החיצוני. הסיפור הפנימי והמהותי הוא כיצד תושבים מעוטף עזה – בני נוער, משפחות, ילדים – הפכו לשגרירי הסברה, ליוצרי תוכן, לקולות של שפיות ואנושיות בתוך כאוס של דיסאינפורמציה.

במיוחד בימים אלה, לקראת פסח, אנחנו מבינים שחירות אינה רק שחרור גופני. היא בראש ובראשונה שחרור פנימי: היכולת לבחור איך לספר את הסיפור שלך, למי, באיזו שפה, באיזו פלטפורמה. המאבק על חירות הדעת הוא מאבק מוסרי. זהו מאבק על הזכות להגדיר את עצמנו בעצמנו, לא דרך עיניים של אחרים, לא דרך קלישאות שנשחזרו מיליון פעמים, אלא מתוך חוויה חיה, אמיתית, נטועה בקרקע ובזיכרון.

אנו עדים לכך שיש מי שמסרבים להיות קורבנות של תדמית. הם בוחרים ליצור, להגיב, להשיב מלחמה הסברתית. לא מתוך מסכנות, כי אם מתוך עוצמה. המאבק באנטישמיות בעידן הזה אינו רק תגובה לתוכן פוגעני – הוא יוזמה, הוא יצירה, הוא הסברה שמבוססת על סיפור אישי, על אותנטיות, על תודעה.

החירות שאנחנו נלחמים עליה היום היא זכותו של כל ילד וילדה לדעת את האמת על עמם, להבין את המורכבות ולא להיבלע בגל של הסתה. היא חירות לשמוע את עצמך בתוך ים של קולות זרים, והיא גם חירות של עם שלם לומר: אנחנו כאן, ואנחנו נספר את הסיפור שלנו – לא רק בליל הסדר, אלא בכל ימות השנה, בכל מרחב, בכל שפה.

בחג הפסח הזה, לצד המצות והמרור, לצד ארבעת הבנים וקריאת ההגדה, אני מזמינה את כולנו לחשוב גם על הבן שאינו יודע לשאול – זה שלא נחשף לעובדות, זה שהמודעות שלו נבנית על בסיס פייק, על בסיס הטיה. חובתנו כחברה וכמנהיגים היא להעניק לו לא רק כלים לשאול, אלא גם את המרחב להיחשף לאמת. זו שליחותנו, זו חירותנו.

הכותבת היא מנכ"לית מרכז הדיגיטל הלאומי בשדרות ובעוטף עזה אשר מופעל בשיתוף עם משרד התפוצות ועיריית שדרות.



Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טכנולוגיה

לא חדש – אבל קריטי: Waze מאפשרת לכם לאתר מקלט קרוב

Published

on



על רקע היום החמישי למלחמה בין ישראל לאיראן, אפליקציית הניווט הפופולרית Waze מעדכנת את הציבור על אפשרות חשובה במיוחד לשעת חירום – איתור מקלטים בקרבת מקום. חשוב לציין: לא מדובר בפיצ'ר חדש, אך לאחרונה הוא עודכן והורחב, ומותאם כעת לרבות מהערים בישראל במטרה לתת מענה מדויק ונגיש יותר בזמן אזעקה.

אם קיבלתם התראה על אזעקה או הוראה להיכנס למרחב מוגן, פשוט פתחו את Waze וכתבו בסרגל החיפוש את המילה "מקלט". בתוך שניות, תקבלו רשימה של מקלטים זמינים בסביבתכם – עם כתובות מדויקות, מיקומים על גבי המפה והוראות הגעה ברכב או ברגל.

המידע מתעדכן על בסיס מיקומכם הנוכחי, כך שהאפליקציה תציג את האפשרויות הקרובות ביותר למיקום בו אתם שוהים באותו רגע. בכך, Waze מצטרפת לרשימה של אפליקציות ושירותים דיגיטליים שמספקים מענה בזמן אמת לאירועים ביטחוניים.



Source link

Continue Reading

טכנולוגיה

מחאה על קיר שחור: כך הפכה הדרת הביתן הישראלי לוויראלית

Published

on





Source link

Continue Reading

טכנולוגיה

אין קליטה? אלו הטלפונים שיכולים להפוך לרדיו בזמן חירום

Published

on





Source link

Continue Reading
Advertisement

כל העדכונים