מטוס משטרתי קטן התרסק לים סמוך לעיירת חוף פופולרית בתאילנד, וכל ששת האנשים שהיו על סיפונו נהרגו – כך מסרו גורמים רשמיים ביום שישי.
המטוס ביצע טיסת ניסוי כהכנה לאימון צניחה באזור הואה הין, לפני שהתרסק בסביבות השעה 8:00 בבוקר, כך על פי דובר משטרת תאילנד המלכותית, ארצ'יון קראת'ונג. הגורמים לא פרסמו מיד את דגם המטוס המונע בפרופלור, אך תמונות מהמקום מציגות, ככל הנראה, מטוס מסוג וייקינג DHC-6 טווין אוטר. לפי מחלקת יחסי הציבור של מחוז פרצ'ואפ קירי חאן, המטוס התרסק סמוך לנמל התעופה של הואה הין.
צעד משמעותי לקראת התאוששות התיירות: הערב (חמישי) תנחת בשדה התעופה “רמון – אילת” טיסה ישירה של חברת “רד ווינגס” ממוסקבה – לראשונה מאז 2020. הקו החדש צפוי להחזיר את אילת לקדמת מפת התיירות הבינלאומית ולהביא לארץ אלפי תיירים. מדובר בטיסה הראשונה בקו תעופה חדש, שהוקם במאמץ משותף של עיריית אילת, משרד התיירות, משרד התחבורה, משרד החוץ, התאחדות מלונות אילת ורשות שדות התעופה.
בהתאם למדיניות שר התיירות חיים כץ, המהלך הנוכחי הוא תוצאה של עבודה ממושכת מצד כלל השותפים, שכללה מהלכים שיווקיים, קמפיינים ממוקדים ופעולות נוספות מול גורמי תיירות מרכזיים ברוסיה.
מוסקבה (צילום: REUTERS/Maxim Shemetov)
״גשר של תקווה”
“חידוש הקו ממוסקבה הוא גשר של תקווה. זהו מסר ברור לעולם: אילת חיה, פתוחה, בטוחה, ומזמינה את כולם לחזור”, אמר אלי לנקרי, ראש עיריית אילת. “התיירים שמגיעים איתנו היום הם הסנונית הראשונה בדרך לחזרה לשגרה – לעיר ולמדינה, שצמאות לתנועה, לאמון מחודש ולשגשוג”.
לנקרי יגיע לארץ בטיסה שתנחת ממוסקבה, לאחר ששהה בה עם משלחת מקצועית מהעיר, בביקור שכלל מפגשים עם סוכני נסיעות, חברות תעופה ובכירים בממשל המקומי. במהלך הביקור הציג לנקרי את היערכות העיר לקליטת התיירים, הכוללת אתר נחיתה דיגיטלי בשפה הרוסית, שילוט ושירותים מותאמים, תפריטים ייעודיים במסעדות, מבצעים בבתי המלון, אירועי תרבות ייחודיים ועוד.
בנוסף, נפגש ראש עיריית אילת עם סגן ראש מחלקת קשרי החוץ בעיריית מוסקבה, והשניים דנו בהרחבת שיתופי פעולה בתחומי ערים חכמות, חינוך, תיירות וחדשנות.
אירוע גאלה רשמי במוסקבה
משלחת אילת הוזמנה גם לאירוע גאלה רשמי, במיוחד עבור העיר הדרומית, בהובלת לשכת התיירות המקומית ושגרירת ישראל במוסקבה סימונה הלפרין, בהשתתפות מאות נציגים מתעשיית התיירות הרוסית.
שר התיירות חיים כץ (צילום: ראובן קסטרו)
“רוסיה היא שוק חשוב עבורנו. פתיחת הקו לאילת היא תוצאה של השקעה מתמשכת, וכבר ניכרת התעוררות מחודשת”, אמר מנכ”ל משרד התיירות, תא”ל (מיל’) דני שחר. “אנחנו פועלים להרחיב את הפעילות לעוד יעדים – גם באירופה”.
ראש העיר לנקרי סיכם: “אני מודה למשרדי הממשלה המעורבים ולשגרירת ישראל במוסקבה, סימונה הלפרין. החזרת הטיסות הבינלאומיות לעיר היא משימה לאומית. נמשיך לפעול בכל הזירות כדי לחזק את מעמדה של אילת כעיר תיירות בינלאומית מובילה – ולהבטיח שעוד ועוד תיירים יבחרו בה כיעד ראשון לנופש”.
נסיעות יכולות ליצור לחץ, במיוחד אם תכננתם טיול בעונת הקיץ. למרות שחופשת חוף באוגוסט נשמעת מושלמת, זה גם החודש הכי בעייתי לטוס בו, עם שדות תעופה עמוסים ותורים ארוכים שהופכים את תחילת החופשה לפחות רגועה ממה שקיוויתם. אבל אין דבר גרוע יותר מלהגיע לשדה התעופה ולגלות ששכחתם לארוז בגדי ים או לטעון את הטאבלט לפני הטיסה. עיכובים, מזוודות אבודות או אפילו מחלה בלתי צפויה יכולים לשבש חופשה, לכן חשוב תמיד להיות מוכנים כדי למנוע תקלות משמעותיות.
הסתפקות בתיק יד היא אחת הדרכים לוודא שלא תשכחו אף פריט חיוני לחופשה. קיימים הרבה טיפים איך למקסם את השימוש במזוודה, אבל כנראה יש כמה דברים שלא תחשבו לקחת איתכם ושעלולים להציל אתכם מתקלות. בעוד שבדרך כלל מומלץ לשמור פריטים חיוניים כמו תרופות בתיק היד כדי שיהיו נגישים, יש עוד כמה חפצים שמומחי נסיעות ממליצים לשמור שם גם כן. אלה חמשת הפריטים החיוניים שכולם צריכים לארוז בתיק היד כדי להבטיח שיהיו נוחים ובטוחים.
נתב"ג (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
1. מטען נייד שמירה על הטלפון טעון במהלך הטיסה היא חיונית, במיוחד כיוון שרבים מאיתנו משתמשים בו לכרטיסי העלייה למטוס. מומלץ לקנות מטען בעל קיבולת של 10,000mAh כדי להבטיח שהטלפון לא יגמר. תמיד ארזו מטען נייד טעון במלואו, מאחר וקודות הטעינה בשדה התעופה לרוב תפוסות או שבורות, והדבר האחרון שאתם רוצים זה סוללה גמורה כשאתם מנסים לנווט בארץ זרה.
2. בגדים עם אלפי נוסעים שמאבדים את המזוודות שלהם מדי קיץ, אם רשמתם מטען במחזיק המזוודות, כדאי לארוז גם החלפת בגדים בתיק היד.
3. תיקיית מסמכים למרות שרבים מאיתנו שומרים מסמכים חשובים כמו כרטיסי טיסה ואישורי מלון בטלפונים או בטאבלטים, חשוב להחזיק עותקי גיבוי במקרה שמשהו יאבד. כדאי להכין עותקים של הדרכון, ביטוח נסיעות, אישורי הזמנות ומספרי חירום לשמור בתיקייה.
4. מכשיר מעקב הכנסת AirTag של אפל או מכשיר דומה לתיק היד מבטיחה שתדעו בדיוק איפה הוא נמצא בכל רגע, וזה יציל אתכם מהמתנה חסרת אונים ליד המסוע במקרה שהוא לא יופיע. כי אין מחיר לשקט הנפשי שלנו.
מטען נייד (צילום: יח"צ)
5. ערכת רווחה בזמן שרבים מאיתנו שומרים תרופות בתיק היד, דון גם מייעצת לארוז ערכה שלמה עם חיטוי ידיים, משככי כאבים, מגבונים, שפתון, קרם לחות ואפילו מסכת עיניים כדי להפוך את הטיסה לנוחה יותר.
טיסות ארוכות ועיכובים בשדה התעופה יכולים לגבות מחיר מהגוף וממצב הרוח. ערכת נוחות קטנה יכולה להפוך מצבים לא נוחים לנסבלים הרבה יותר, במיוחד במקרה של עיכובים בלתי צפויים.
המאבק במספרי התיירים הגבוהים מקבל פרסום נרחב בזכות רעיונות מבריקים ולא שגרתיים של ממשלות מקומיות ואזרחים. הקיץ בשנה שעברה סימן מפגש גורלי ליעדי נופש אירופיים רבים, כשההמוני התיירים הפכו את התופעה לבעיה במקום להיות ברכה. כשהנופש ההמוני ממשיך להתגבר גם השנה, אתרים מובילים מכניסים תוכניות לצמצום הנזקים הנגרמים.
בין ההגבלות שכבר ניתן לראות: עצירת אוניות נופש, הכבדת המיסוי על נופשים וקביעת תקרות לכמות המבקרים. אך מדיניות אחרת לכיוון צמצום המבקרים זכתה לכותרות עקב יוזמות מקוריות מצד פקידים ותושבים. אלה הם חלק מהצעדים הכי יוצאי דופן שננקטו נגד נופש מופרז השנה.
דיירי נוטינג היל מטמיעים את הבתים הבהירים באפור כהה
נוטינג היל, רובע במערב הבירה הבריטית, הפכה למוקד תיירותי בשנות התשעים עקב קומדיה רומנטית מפורסמת עם ג'וליה רוברטס והיו גרנט. בשנים האחרונות, הוילות הפוטוגניות בגווני קשת הפכו את האזור למקום חביב על משתמשי הרשתות. אולם גלי הנופשים החמושים בסמארטפונים מתחילים לעצבן את הדיירים, שמעלים טענות נגד לכלוך, מהומה ופגיעה בפרטיותם.
מקומיים מתארים אירועים של יוצרי תוכן שמתקרבים עד לפתחי הבתים לצורך צילום, מביאים ארוחות לחצר, ואפילו מבקשים מבעלי דירות להיעלם כדי לא להפריע לקדר. בתגובה, דיירים מסוימים החליטו לשנות את גוון הבתים לצבעים עמומים יותר כמו שחור ואפור כדי להפחית את המשיכה הויזואלית. הדיירים גם התקינו שלטי השקטה ושרשרו מחסומים בכניסות לבתיהם.
נוטינג היל (צילום: אינגאימג')
שוטרים באיטליה בודקים את הנעלה של מטיילים
האזור הצפוני של איטליה, צ'ינקווה טרה, ידוע בישובים הצבעוניים הנצמדים לקירות הסלע, עם רשת שבילים מאתגרת המקשרת ביניהם. נתיבי הטיול מביאים רבבות נופשים בעונות החמות, למידה שאילצה את הנהלת השמורה הטבעית לפתח פרוטוקולי בטיחות.
בנוסף לתחבורה חד-סיטרית, מנהלי השמורה אסרו על כל נעלה חשופה או רכה (דוגמת סנדלי חוף) מאז 2019. הפרת כללי הנעלה עלולה לגרור עיצום כספי שמתחיל מ-50 יורו ומגיע עד 2,500 יורו. במדריך המקוון העדכני של השמורה, האחראים מודיעים שכוחות הביטחון יפקחו על עמידה בדרישות הציוד המתאים.
ברצלונה מקימה מתחם צילום ייעודי ליד האנדרטה המפורסמת
לא מזמן, הרחבה הציבורית שלפני כנסיית הסגרדה פמיליה שימשה תיירים לאתגר ויראלי שיצר בלבול רב. המשחק כלל הנחת מכשירים ניידים על מדרגות הרכבת התת-קרקעית כדי לתעד את עצמם כשמבנה הפולחן המיוחד מתנוסס מאחור.
הפעילות חסמה מעברים חיוניים ובסופו של דבר נפסקה. עיריית ברצלונה החליטה להקים שטח מיועד ליד המקדש שבו נופשים יוכלו להתרגע – ולהנציח את עצמם – קודם לכניסתם למקום. המתחם החדש בהיקף של 6,200 מ"ר ישכן בין החזית הקדמית של המקדש לכיכר הסמוכה ברחוב הימי.
תיירים בברצלונה (צילום: שאטרסטוק)
בנידורם מטילה עיצומים על שימוש פנוי בכלי עזר רפואיים
בעיר הקיטית הספרדית בנידורם, השלטונות הכריזו על עיצומים כבדים נגד ניצול פסול של כלי תחבורה לנכים. גורמי אכיפה מדווחים שנופשים שוכרים את הכלים הללו לשעשועים בלי כיסוי ביטוחי הולם, ומפעילים אותם במהירות מסוכנת.
ההנהלה המקומית הבהירה שהפעלת כלי תחבורה אלה מיועדת אך ורק למי שזקוק להם מסיבות רפואיות. נופשים שמתעלמים מההנחיות יקבלו עיצומים של עד 500 יורו.