Connect with us

בריאות

גרלין: ההורמון שאחראי על רמות הרעב שלנו – ואיך לשלוט בו

Published

on



איך אפשר לשלוט על רמות הגרלין?
תזונה עשירה בחלבון, שינה איכותית ופעילות גופנית –
כל אלו יכולים לסייע באיזון רמות הגרלין בגוף – אבל קשה "לחסום" את השפעתו באופן מוחלט.
בינתיים, הדרך היעילה ביותר לשמור על איזון גרלין היא שמירה על משקל יציב לאורך זמן.

גרלין מול לפטין: מאזן הרעב והשובע
לצד גרלין פועל הורמון נוסף – לפטין, שמכונה "הורמון השובע". הוא מופרש מרקמות שומן ומאותת למוח להפסיק לאכול. בעוד שגרלין עולה כשאנחנו רעבים, לפטין עולה אחרי הארוחה ומפחית תיאבון.
במהלך ירידה במשקל גרלין עולה ולפטין יורד️ ולכן זה הופך את הירידה במשקל למאתגרת – כי אנחנו רעבים יותר ומרגישים פחות שובע. שני ההורמונים משפיעים גם על חילוף החומרים ואגירת שומן – ולכן חשוב להבין אותם כצמד.

השפעת גרלין על הבריאות הכללית
מעבר לתיאבון, גרלין משפיע על רמות סוכר, מעורב בדלקות, מעודד שחרור הורמון גדילה ותורם להפקת אנרגיה מהמזון. הוא משחק תפקיד משמעותי גם בטווח הקצר (תחושת רעב) וגם בטווח הארוך – דרך השפעה על מטבוליזם, משקל ומצב בריאותי כללי.

לסיכום, גרלין הוא הורמון שגורם לרעב – אבל לא רק. הוא משפיע על שובע, על אנרגיה, על הורמון הגדילה ואפילו על מערכת החיסון והלב. הוא משתנה בהתאם לרעב, לדיאטה, למשקל ולשינה – וכנראה שלא ניתן "לחסום" אותו לחלוטין.

לכן, הדרך החכמה להתנהל מולו – היא להבין אותו, להתאים את אורח החיים בהתאם, ולזכור שתזונה איכותית ושמירה על יציבות משקלית הן המפתח.

לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית לחצו כאן



Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בריאות

במיוחד עכשיו: המשקה הטבעי שמסייע לשינה ומכיל שני מרכיבים בלבד

Published

on



כולנו סובלים ממחסור בשינה, אבל יש מה לעשות כדי להירדם טוב יותר – גם אם קמתם באמצע הלילה. ככה מכינים את משקה הקסם



Source link

Continue Reading

בריאות

חריקת שיניים: התגובה של הגוף ללחץ שאתם לא רואים

Published

on



הבשורה החדשה מגיעה דווקא מהתחום האסתטי: הזרקת בוטוקס לשרירי הלעיסה. בשונה מהשימוש הקוסמטי המוכר, כאן מדובר בטיפול רפואי לכל דבר. הבוטוקס מוזרק לשריר הלעיסה הראשי – המאסטר ולעיתים גם לשרירים באזור הרקות – וגורם להרפייתם. התוצאה היא הפחתה דרמטית בלחץ המופעל על הלסת והשיניים, ולעיתים קרובות הקלה כמעט מיידית בתסמינים.

ההליך קצר, מתבצע על ידי רופא שיניים מוסמך, אינו דורש הכנה מראש או תקופת החלמה, ונמשך כמה דקות בלבד. במקרים רבים הוא משולב עם שימוש בסד לילה, ליצירת מעטפת הגנה רחבה יותר.

הטיפול מיועד למבוגרים מגיל 18 ומעלה, במיוחד עבור אלה הסובלים מברוקסיזם בשינה או בעירות, כאבים כרוניים בשרירי הלסת או כאבי ראש במיוחד בבוקר, שחיקה או שברים בשיניים, וכן לאנשים שמתקשים בפתיחת הפה. מדובר בפתרון יעיל, בטוח ונגיש, שיכול לשפר משמעותית את איכות החיים – במיוחד בתקופות מתוחות כמו זו.

ד"ר חגי סלוצקי הוא מומחה לרפואת שיניים ציבורית והרופא הראשי של רשת מרפאות השיניים כללית סמייל



Source link

Continue Reading

בריאות

למה המלחמה עם איראן שונה ממה שהכרנו – ומה ההשפעה עלינו

Published

on



אומנם אין לנו שליטה על מהלך המלחמה, אבל יש לנו שליטה על ההתנהלות הפרטית שלנו. עצם ההבנה של ההשפעות האפשריות של השינה עלינו חשובה. קבלו כמה עצות לשיפור איכות השינה:

• לכו לישון חצי שעה לפני הזמן ה"רגיל": חלק גדול מהשיגורים נעשה בשעות הלילה המאוחרות, לכן אם נלך לישון חצי שעה לפני הזמן "הרגיל" שלנו, נגדיל את הסיכוי שנרוויח חצי שעה של שינה איכותית.

• התכוננו בצורה מודעת יותר לתהליך השינה: כבו את הטלוויזיה שעתים לפני הכניסה למיטה, ולא רק ברגע האחרון, קבעו זמן גלילה בנייד שלאחריו תשימו אותו בצד (לא לכבות אותו – הוא כלי חשוב וחיוני).

• שנו את הזמן בו אתם מתקלחים לפני השינה: פעולה זו יוצרת אפקט מרדים אצל רבים מאיתנו.

• נסו לאכול ארוחה קלה יחסית בערב: על מנת לא להעמיס על מערכת העיכול.

• ותרו או צמצמו בצורה ניכרת את צריכת האלכוהול, העישון (למיניו) בתקופה זו: כיוון שאלה חומרים שנותנים תחושה של הירדמות אבל בעצם עלולים להגביר את המתח בו אנו נמצאים ולפגוע בתהליך השינה.

חשוב לזכור, אנחנו לא בתקופה רגילה ולכן נשים לב לדברים אליהם אנחנו לא רגילים. תשומת לב זו, בליווי של שינויים, אפילו קטנים – אבל כאלה שנוכל להקפיד לעשות יום אחרי יום – יתרמו לנו ולסובבים אותנו לעבור את התקופה הזו בצורה טובה יותר.

יואב רודניקי, פסיכולוג קליני, מנהל מרפאת ברה"ן ילדים ונוער, מחוז מרכז במאוחדת



Source link

Continue Reading

כל העדכונים