Connect with us

פוליטיקה

בני גנץ טוען: זו הדרך היחידה להסיר את האיום האיראני לתמיד

Published

on




יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ, העניק היום (רביעי) ראיון נרחב ב-103FM על סוגיית פיטורי רונן בר, על הלחימה בעזה והשבת החטופים, על איראן, וגם על פוליטיקה.


"מה שחשוב הוא להקפיד על פסיקת בג"ץ. אני חושש שהממשלה עלולה להגיע לשם, ואני דורש מראש הממשלה שלא ייקח את זה לשם", פתח גנץ, "רונן בר אמר שהוא אחראי לאירועי 7 באוקטובר, ושהוא לא יסיים את תפקידו כמתוכנן. זאת שאלה של עיתוי ושל פרוצדורה. הדבר הזה היה צריך להיגמר ללא פיטורין. אני בטוח שגם רונן בר יעזוב את תפקידו, כך היה צריך להחליט שזה מה שעושים, וגם להקים ועדת חקירה ממלכתית כדי להבין את העניין. אנחנו מתעוררים בכל פעם לתחקיר במקום אחר, התחקיר האמיתי הוא ועדת החקירה הממלכתית".

"אני מכיר את רונן בר היטב, ואני חשוב שהוא יודע להבדיל בין תחשות אישית לעבודתו. השב"כ עושה עבודה נהדרת, אנחנו רואים את שרשרת הסיכול הנרחבת", הדגיש, "הממשלה עושה דה לגיטימציה, הן למערכת המשפט, והן לגופים אחרים. נתניהו אחראי למה שקרה פה בשבע עשרה-עשרים השנים האחרונות, ואני חשוב שהדרך היחידה לפתור את זה היא להקים ועדת חקירה ממלכתית, לגשת לבחירות ולהמשיך הלאה".

גנץ פירט: "ישבתי בתוך החדרים וראיתי איך רונן בר מתייחס לדרג המדיני. היה אפשר לפתור את זה בדרך אחרת ממה שזה נפתר. זו לא שאלה של חוסר אמון, אלא פירוק האמון בכוונת מכוון. אין שאלה האם יש לראש הממשלה סמכות לפטר את ראש השב"כ. אני מניח שכן, אבל יש פרוצדורה, ובוודאי שלא צריך להשחיר אותו ואת אחרים".

רונן בר (צילום: ראובן קסטרו)
רונן בר (צילום: ראובן קסטרו)

על מכתב הטייסים אמר: "אני רוצה שיהיה ברור – אני נגד סרבנות מכל סוג שהוא, שם תמיד אהיה. זה כלי שלא נכון לעשות בו שימוש בשום אופן. יש אירועים שדגל שחור מתנוסס מעליהם, וזה לא המקרה. המלחמה הזו אינה פוליטית, מי שפתח בה הם חמאס, מי שהצטרף אליה אלה האויבים שלנו בשבע זירות. אבל ההתפתחויות באופן הזה זה מושפעות משיקולים פוליטיים של נתניהו שמעדיף את שרידות הממשלה שלו על פני שיקולים אחרים". 

גנץ התייחס לסוגיית החטופים: "צריך להשיב את החטופים, אני ידוע שבראייה ארוכת טווח יש דרך אחרת, וחבל שאנחנו לא מעמידים את זה בקדימות. עשרות חטופים שילמו בחייהם על סדר העדיפויות הזה, וחבל שכך. אני לא נגד מהלך צבאי. אני חי עכשיו בדרום ואני מרגיש את המלחמה כאזרח. בסופו של דבר במלחמה המאוד צודקת שלנו כרגע, מה שצריך להיות בקדימות הוא השבת החטופים".

"אני חושב שהממשלה לא מגיעה להחלטה הנדרשת. אני מקווה שהיא תגיע בהקדם האפשרי, ותביא את החטופים כמה שיותר מהר. ראש הממשלה צריך לעשות עסקה אפשרית. לשחרר אותם צבאית זו אפיזודה אקראית. אני מבין שיש מחירים כואבים, אבל אין מחיר לסולידריות שלנו, נסתדר אחר כך עם יתר מטרות המלחמה", כך לדבריו.

בנימין נתניהו (צילום:  REUTERS/Nir Elias)
בנימין נתניהו (צילום: REUTERS/Nir Elias)

עוד הוסיף: "מבחינתי נתניהו אחראי להשבת החטופים. יש עסקה, שיממש אותה. אני מאוד שמח על השבתם הביתה של 192 חטופים לאורך חודשי המלחמה, אבל אני לא יכול להתעלם מ-59 שעדיין שם. האמינו לי שנסתדר איתם אחר כך".

"הדרך היחידה הנראית לי להסיר את האיום היא מערכה כוללת נגד איראן, הן על מתקני הגרעין וגם על היכולות האסטרטגיות שלה. שוחחתי על כך עם עמיתיי האמריקניים, ואני חושב שישראל, ארה"ב והעולם צריכים לתמוך בעניין הזה. לא נוכל לאפשר נשק גרעיני צבאי בידיו של פונדמנטליסט. אם בדרך לשם מישהו יביא הסכם מעולה שישיג את המטרות ללא לחימה, עלא כיפאק, אבל אני מתקשה לראות הסכם מעולה שכזה", טען.

בהמשך אמר: "טורקיה היא מדינה גדולה ורצינית. היא משפיעה על סוריה והיא מחוברת לנאט"ו למערב. אפשר לנצל את המנופים החיוביים שיש על טורקיה, ולנסות להביא את זה למקום יותר טוב. אנחנו לא יכולים לסדר את כל העולם, אנחנו צריכים להיערך לסכנות האפשריות, ומצד שני איפה שיש הזדמנות חיוביות, בוודאי שצריך למצות את זה בצורה זו או אחרת".

רג'יפ ארדואן (צילום: רויטרס)
רג'יפ ארדואן (צילום: רויטרס)

"אני לא יכול להגיד שאני שמח להיות מחוץ לממשלה, כי זה נוגד את הדי אן איי שלנו להיות מחוץ למעגל העשייה הישיר והמשפיע. לצערי מצאנו את עצמנו בתוך הממשלה אבל מחוץ למעגל הישיר והמשפיע", הסביר גנץ, "בצר לי נתניהו, אחרי שיצאנו ממצב החירום הגדול בחודשים הראשונים, הרשה לעצמו יותר פוליטיקה ופחות ביטחון ואחדות. האם ניזוקתי מכך אלקטורלית? יכול להיות. אבל כמו שנכנסתי לממשלה בקורונה וכמו שהצטרפתי בזמן מלחמה, אני עושה את הדבר הנכון מבחינת המדינה".

בנוגע לאמירתו של ח"כ מאיר כהן על הקמת כנסת 'אלטרנטיבית' אמר: "זה צעד מחאתי כמובן. הכנסת נבחרת על ידי העם. ובכל זאת כשיש לך קואליציה כל כך דורסנית שלא עושה שום שיתוף פעולה ולו הסמלי ביותר, וחוצה קווים לא לקיים את פסיקות בג"ץ, אני מבין שמחפשים המון דרכים בגבולות החוק. אסור להגיע לכך שהממשלה לא מקיימת את פסיקת בג"ץ, ואני מקווה שלא נגיע למצב הזה".

בחירות בקרוב?
"אני לא יכול לשלול את האפשרות. אנחנו חיים במדינה שכמות החדשות ביממה היא כמו בסקנדינביה לאורך שנתיים, ויכולה להיות האצה של תהליך כזה. בסוף כשממשלה תלויה בקיצוניים, הם יכולים להשפיע ביותר מכיוון אחד. אנחנו עסוקים במאבק בכנסת ובקידום אלטרנטיבה שתגיד לעם ישראל מה נצטרך ביום שאחרי בעצמנו. אני חותר לחברה שחותרת לאחדות, שיש בה קשת של דעות, של ממשל שמכבד את מוסדותיו, ושנחיה פה בצורה לא קיצונית, שפויה ומחוברת אחד לשני". 

"נכון לעכשיו הפוליטיקה רק מפצלת, ואני אעשה את מירב המאמצים להביא אלטרנטיבה אחרת, להביא לממשל של הסכמות. זה מה שאנחנו צריכים לעשות", סיכם גנץ, "ליל הסדר יהיה ביד מרדכי עם הקיבוץ וחלק מהמשפחה שלי. נזכיר את החטופים שישובו. יש מנהל סדר מטעם הקיבוץ, אם צריך להקריא אז אקריא, אם צריך לשיר אשיר, גם את הצלחות אוריד מהשולחן".

סייע בהכנת הכתבה: אחיעד לוק, 103FM





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוליטיקה

מסתיימת האורכה שהעניק נתניהו ליועמ"שית להגשת עמדתה

Published

on



כידוע, נתניהו החליט כי ש', סגנו של רונן בר – שסיים אמש את תפקידו כראש שב"כ – ימונה בינתיים לממלא מקומו. משרד ראש הממשלה הודיע כי "מכיוון שתהליך מינויו של האלוף דוד זיני לראש שב"כ הבא ייארך כמה שבועות, ועל-מנת למנוע ואקום בתפקיד, הטיל ראש הממשלה על סגן ראש השב"כ ש' את מילוי מקומו של רונן בר לתקופה של חודש, או עד להשלמת תהליך מינויו של האלוף זיני – לפי המוקדם מהם".

ש' בן ה-53 נחשב לאחד הבכירים המוערכים בארגון. דרכו החלה ב-1995 כרכז מודיעין במגזר הערבי, ובמהלך השנים מילא שורה של תפקידים בכירים – בהם ראש חטיבת המחקר, ראש אגף סיכול ריגול, וראש אגף המטה האחראי על בניין הכוח בארגון. בין היתר עמד בראש חטיבת הסיכול בשומרון בשנים 2019-2017 – תקופה שהתאפיינה בעלייה במספר הפיגועים מצד חוליות טרור מקומיות, מולה גיבשה החטיבה – תחת הנהגתו – מענה מבצעי מותאם.

בחוות דעתה הראשונה ציינה היועמ"שית כי ההחלטה למנות את האלוף דוד זיני "נגועה בפגמים חמורים ואינה חוקית", ויש לקיים את הליך המינוי מחדש, מראשיתו.

עם זאת, היא הבהירה כי ניתן להטיל את התפקיד על ש': "בנסיבות החריגות שנוצרו, אף שרה"מ מצוי כאמור בניגוד עניינים, אך נמנע מהעברת הסמכות לשר אחר כנדרש, ובמכלול נסיבות העניין ובמיוחד לנוכח השיקול החיוני של מניעת פגיעה בביטחון המדינה, ניתן להטיל את התפקיד על המועמד המוצע, כמבוקש, לתקופה של חודש ימים, שבמהלכה תועבר סמכות ראש הממשלה לפי סעיף 3א' לחוק השב"כ לשר אחר, על-מנת שזה יפעל ללא דיחוי למינוי קבע לתפקיד ראש השב"כ", כתב מטעמה של בהרב-מיארה עו"ד גיל לימון, המשנה ליועמ"שית.



Source link

Continue Reading

פוליטיקה

טראמפ: "אני לא במצב רוח למו"מ, מצפה לוויתור מצד איראן"

Published

on



בדברים שמסר היום, הבהיר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את עמדתו ביחס להתנהלות האיראנית במערכה מול ישראל. "אני מצפה לוויתור מוחלט מצד איראן, אני לא במצב רוח למשא ומתן", הבהיר.

עוד הוסיף כי חזר לוושינגטון, "כדי לעקוב מקרוב אחר המצב בין ישראל לאיראן", והבהיר, תוך אזכור שליחיו: "אני עשוי לשלוח את ואנס או וויטקוף לשיחות. איראן יודעת שהיא לא יכולה לפגוע בכוחותינו. היא הייתה צריכה לקבל את ההצעה שהייתה מונחת על השולחן. אם איראן רוצה לדבר, היא יודעת איך להשיג אותי".



Source link

Continue Reading

פוליטיקה

לפני 13 שנה: העיתונאי שחזה במדויק את המלחמה באיראן

Published

on




הסופר, העיתונאי והפובליציסט הבריטי, דאגלס מאריי, התבלט במרוצת השנים בעיקר כאחד המזוהה עם עמדות שמרניות ואף נחשב לאחד הקולות החדים באירופה בהתנגדות לאיסלאמיזם קיצוני ולאנטישמיות. הוא גם נחשב לאחד מתומכיה הגדולים של ישראל בכל הקשור למלחמה ברצועת עזה ובשאר הגזרות איתן מתמודדת ישראל מאז ה-7 באוקטובר 2023.

לאחרונה הוא פרסם קטע מתוך הרצאה שערך לפני 13 שנה, בה שוחח על המצב המתפתח באיראן בכל הקשור לתוכניות הגרעיניות שלה, וסיפק אמירות מדהימות שהתממשו ומתממשות לנגד עינינו בימים אלו.

החל מגינויי העולם, אותם אמנם לא כל כך קשה לצפות, אך הוא הכניס את הטוויסט החשוב בנושא, ואמר כי זה יהיה מעשה צבוע, מאחר וכאשר כל אלו שגינו את ישראל יחזרו לביתם הפרטי, הם יודו בסתר לישראל על כך שלקחה את הצעד מול איראן.

דאגלס מארי עם ניצלת השואה הברונית רג'ינה סלושני-סוחובולסקי (צילום: יואב דודקביץ')
דאגלס מארי עם ניצלת השואה הברונית רג'ינה סלושני-סוחובולסקי (צילום: יואב דודקביץ')

לאחרונה השתתף מאריי בכנס EJA (האיגוד היהודית האירופית) שנערך במדריד, בו אמר כי ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להפסיק את המלחמה לפני שחמאס יובס באופן מוחלט: "המלחמות בעזה תמיד חוזרות כשהן לא מסתיימות בהשגת היעדים. זו לא יכולה להיות עוד מלחמה בעזה – זו חייבת להיות האחרונה. וזה אומר שחמאס לא יכול להישאר בשום צורה של שלטון."





Source link

Continue Reading

כל העדכונים