במהלך השיחה התייחס הלוי לדיווח לפיו שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי דיבר עם גורמים חרדים כדי למנוע את נפילת הממשלה: "למיטב ניסיוני ודעתי שגריר ארה"ב בישראל לא עושה שום דבר מחוץ לגבולות הגזרה שהנשיא מגדיר לו. אני לא חושב שמייק האקבי עושה על דעתו משהו, הוא מקבל הוראות. אני לא חושב שמדינה צריכה להתערב בעניינים פנימיים של מדינה אחרת".
בהמשך אמר לגבי מדיניות ארה"ב: "אני מוטרד מהצעדים של ממשל טראמפ בחודשיים האחרונים, צריך לומר את זה ביושר ובכבוד לידידה הגדולה שלנו. כפי שאמרנו בממשל הקודם, זה נכון גם עכשיו. בכלל עצם ניהול המשא ומתן עם המשטר, שאי-אפשר להגדיר אותו אחרת אלא משטר נאו-נאצי איראני. מנהלים אותו רק על נושא הגרעין, סליחה, לא היינו פה כשנחתו פה טילים שהביאו סכנה אמיתית למדינת ישראל?".
"מה, זה משנה אם הורגים יהודים בגרעין או בטילים?", הדגיש, "מה זה ההסכם עם החות'ים שניתן מתנה לאיראן, לפיו החות'ים יהפכו להיות שליטי המפרץ ואפשר להמשיך להפציץ ספינות ישראליות? המדיניות הזאת מדאיגה – לא בגלל אינטרס ישראלי בלבד, היא מדאיגה בגלל אינטרס של העולם החופשי, העולם המערבי. אנחנו מדברים על אויב ששיחק כדורגל עם ראשים של חיילים שלנו, זה לא אושוויץ-בירקנאו, שהסתירו מאחורי העצים. זה אויב ברברי במובן הכי אכזרי שאפשר לתאר, וזאת תרבות כזו, זה לא עניין שאדם מסויים מעד – זו תרבות שמבוססת על מחשבות דתיות בנות 1,400 שנה".
חברת הכנסת מהליכוד טלי גוטליב כתבה בחשבון ה-X שלה נגד חזרתו של דובר צה"ל לשעבר, תא"ל דניאל הגרי, למילואים ביחידה: "מי אישר לדניאל הגרי לחזור לחזית ההסברה והדוברות? הרי ראינו אותו בשירות נרטיב אנטי הדרג המדיני! ראינו אותו בשירות נרטיב שפגע בלוחמי צה״ל. ראינו אותו בתדרוכים מחלישים! טעות הזויה באחת המלחמות ההיסטוריות וההירואיות ביותר בתולדות מדינת ישראל. למה??".
את דבריה כתבה לאחר שאמש דווח כי הקצין האהוב ישמש כעוזר לדובר הנוכחי, תא"ל אפי דפרין, בהסדר דומה לזה שנעשה אחרי 7 באוקטובר כאשר רונן מנליס, הדובר לשעבר, גויס לסייע להגרי בזמנו. דובר צה"ל בעצמו, שאושר על ידי שר הביטחון מהליכוד ישראל כ"ץ, זימן את הגרי לסייע לו.
תגובת דובר צה"ל: "דניאל הגרי מסייע למערך דובר צה״ל כמו אנשי מילואים רבים שהוזמנו בעקבות פתיחת המבצע לבקשת דובר צה״ל, תא״ל אפי דפרין". תפקידו יהיה מפקד חדר מצב הדוברות.
קרא להגרי למילואים. דובר צה"ל אפי דפרין (צילום: צילום מסך)
כזכור בחודש מרץ, לאחר לחצים פוליטיים שהופעלו מצד חברי הכנסת מהליכוד, שדרשו להדיח את הגרי, הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר והגרי סיכמו כי הגרי יסיים את תפקידו ויפרוש מצה"ל. את דבריה אמרה גוטליב לאחר שבאחת מההצהרות שלו, התבטא הגרי בחריפות נגד "חוק פלדשטיין", שמציע הענקת חסינות למי שמדליף מידע סודי לראש הממשלה. "החוק הזה מסוכן מאוד לצה"ל", אמר אז הגרי, והוסיף: "הוא ייצור מצב שבו כל גורם זוטר בצה"ל יוכל לגנוב ולהוציא מסמכים מצה"ל, דבר שיסכן חיי אדם וחיי לוחמים. לכן, מדובר בחוק מסוכן ביותר גם לצה"ל וגם לביטחון המדינה".
הצהרות אלו עוררו סערה במערכת הפוליטית, ובתגובה, הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי נזף בו על כך שחרג מסמכותו, ושר הביטחון ישראל כ"ץ התבטא בנושא. בהודעת דובר צה"ל שפורסמה בעקבות הנזיפה, צוין כי "צה"ל לא מעביר ביקורת על המחוקק, אלא מציג את עמדתו בפני הדרג המדיני במנגנונים המקובלים".
ממשל טראמפ עדכן ביום ראשון כמה מבעלות בריתו במזרח התיכון כי אין בכוונתו להתערב באופן פעיל במלחמה בין ישראל לאיראן, אלא אם כן איראן תתקוף אמריקנים — כך אמרו שני מקורות ממדינות שקיבלו את המסר האמריקני.
בישיבת נשיאות הכנסת שנערכה הבוקר (שני) הודיע יו"ר הכנסת אמיר אוחנה כי בעקבות הערכת מצב שקיים עם קצין הכנסת ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, הוחלט כי ישיבות המליאה לא יתקיימו במליאת הכנסת אלא באולם האודיטוריום שבמשכן, סמוך למרחב מוגן.
ועדת הכנסת אישרה פה אחד את בקשת יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה להקדים את פתיחת ישיבת המליאה היום מהשעה 16:00 לשעה 12:00. בנוסף, הוועדה אישרה את ביטול ישיבת המליאה שתוכננה למחר, יום שלישי.
יש לציין כי כל סיעות האופוזיציה משכו את הצעות אי האמון שהגישו נגד הממשלה בעקבות המלחמה, למעט הסיעות חד"ש-תע"ל ורע"מ שהתעקשו להעלות את ההצעה תחת הכותרת: "ממשלה שמובילה מדיניות של מלחמת נצח וסיפוח השטחים ללא אופק מדיני". מי שהציג את ההצעה הוא ח"כ איימן עודה. כשנשא דברים, עודה אמר: "תקום מדינה פלסטינית על אפכם וחמתכם".
אמיר אוחנה (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
בפתח ישיבת מליאת הכנסת, אמר היו"ר אמיר אוחנה: "אני מבקש לחזק את ידי כוחות צה"ל וכוחות הביטחון ובפרט חיל האוויר, מערך ההגנה האווירית, המוסד לתפקידים מיוחדים ואגף המודיעין, את ידי הממשלה וראש הממשלה, ואת ידי עם ישראל המגלה חוסן לאומי יוצא דופן. כל אלה פועלים יחד כדי להבטיח את קיומה של ישראל לעוד דורות קדימה. חזקו ואמצו, יחד ננצח".
הצעת אי האמון שהגישו המפלגות הערביות נפלה כצפוי. שלושה חברי כנסת תמכו בהצעה, לעומת 13 שהתנגדו. ח"כ פנינה תמנו תקפה את נוסח ההצעה ואמרה: "אנו נמצאים בעיצומה של מלחמה שלא היה מנוס ממנה, ומביאים לכאן הצעת אי אמון שמנותקת ממה שמתרחש כאן. אני רוצה לחזק את עם ישראל בשעה הזו. אנו רוצים לחזק את החיילים שלנו בכל החזיתות. עם ישראל יעמוד כחומה בצורה מול אויבנו. נחזק בלי להסס גם אם אנו באופוזיציה".
ח"כ אופיר כץ אמר בדיון: "זה לא חופש ביטוי, אלה אויבי מדינת ישראל. הבן אדם הזה שהציג את ההצעה היה רוצה שלאיראן יהיה נשק גרעיני. כל מה שרע למדינת ישראל – הוא בעד. כי זה מחליש את מדינת ישראל. מילה הוא לא אמר על איראן. האנשים האלה תמיד בצד של אויבי מדינת ישראל. הפעם, ביחד עם האופוזיציה הציונית, אנו נפיל את ההצעה הזו של אויבי מדינת ישראל".