Connect with us

חדשות בעולם

איראן: חשש שהפיצוץ בנמל קשור לדלק רקטי מסין

Published

on




פחות מחודש לפני הפיצוץ בנמל רג'אי בבנדר עבאס, דווח על הגעתה של הספינה "ג'יראן", השנייה שנשאה כימיקלים המשמשים לייצור דלק רקטי, אשר יצאה מסין לכיוון איראן. על פי ההערכות, בנמל אוחסנו כ-2,000 טון של נתרן פרכלורט.

מקורות איראניים אישרו כי כימיקלים היו מעורבים באירוע, אולם לא נמסרו פרטים באשר לזהות החומרים. חברת האבטחה Ambrey דיווחה כי בחודש מרץ התקבל בנמל רג'אי משלוח של דלק רקטי מוצק מסוג נתרן פרכלורט, שיועד, לפי הדיווחים, לחידוש מלאי הטילים הבליסטיים של איראן.

נתרן פרכלורט הוא רכיב קריטי ביצירת דלק מוצק המשמש בטילים בליסטיים, מאחר שהוא מסוגל לשחרר חמצן במהירות גבוהה, מה שמאפשר תהליך בעירה עוצמתי ומהיר. בשל ייבותו היחסית בטמפרטורת החדר, נתרן פרכלורט נחשב קל לאחסון ולהובלה. עם זאת, בשילוב עם דלקים אורגניים, חום גבוה או חיכוך – הוא עלול להפוך לנפיץ ביותר. מסיבה זו, החומר נמצא תחת פיקוח בינלאומי מחמיר, ומדינות רבות מגבילות את ייבואו ושימושו בשל החשש לשימושים צבאיים, במיוחד בתוכניות טילים.

מכולות בנמל באיראן (צילום: BEHROUZ MEHRI/AFP via Getty Images)
מכולות בנמל באיראן (צילום: BEHROUZ MEHRI/AFP via Getty Images)

על פי הדיווחים, ייבוא כמויות גדולות של נתרן פרכלורט מאיראן, דרך משלוחים שהגיעו מסין, עורר חששות גוברים במערב. השימוש בו לצורך חידוש מלאי הטילים הבליסטיים של איראן מהווה עבירה על מגבלות בינלאומיות שונות, ואף מחזק את הדאגות בנוגע להסלמה ביטחונית אזורית.

לפי חברת Ambrey, השריפה שפרצה בנמל נגרמה, ככל הנראה, כתוצאה מהתנהלות רשלנית באחסון מטען דלק סולידי. נתוני מעקב ספינות שפורסמו בסוכנות הידיעות AP הצביעו על נוכחות של אחת מהספינות שנשאו את החומר במרחב הנמל בחודש מרץ. הרשויות האיראניות נמנעו מלאשר את דבר קבלת המשלוח.

על פי דיווחי סוכנות הידיעות האיראנית IRNA, מנהלת המכס המקומית הטילה את האחריות על "אחסון לקוי של חומרים מסוכנים באזור הנמל", מבלי לפרט. צילומים מהאזור הצביעו על נזק נרחב במספר מוקדים בנמל. הרשויות הזהירו מפני זיהום אוויר חמור בעקבות פליטת חומרים כימיים כגון אמוניה, דו־תחמוצת הגופרית ודו־תחמוצת החנקן. בתי הספר בעיר בנדר עבאס הושבתו באופן זמני.

נמל רג'אי, השוכן במחוז הורמוזגן בדרום איראן, מהווה מרכז סחר אסטרטגי חשוב. בשנת 2020 היה הנמל יעד למתקפת סייבר שיוחסה לישראל, על רקע סכסוך מתמשך במרחב הסייבר.





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות בעולם

ההתנהלות בעורף בעקבות התקיפה באיראן

Published

on




עקב המצב הביטחוני והמצב המיוחד שהוכרז בעורף לאחר התקיפה באיראן, ולאחר התייעצות עם שר הביטחון ישראל כץ, שר העבודה יואב בן צור חתם כעת (שישי) על הצו, שמשמעותו: עובדים במפעלים למתן שירותים קיומיים יכולים להמשיך ולעבוד בשטח שהוכרז ״במצב מיוחד בעורף״ בהתאם להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף.

המשמעות של הצו, היא, במידת הצורך ניתן יהיה לגייס את העובדים לקיום המשק החיוני בשעת חירום. תוקף הצו  עד יום י״ט בסיוון התשפ״ה (15 ביוני).

מדובר במפעלים המספקים מוצרים או שירותים קיומיים כדוגמת תשתיות מים, חשמל, דלק, גז, רפואת חירום (בתי חולים, בתי חולים גריאטריים, מכוני דיאליזה, מוסדות סיעודיים ושירותים תומכים) , רפואה בקהילה (קופות חולים ושירותים תומכים), אספקת מזון, מוסדות רווחה ושירותים תומכים, שירותי תחבורה, נמלים, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ומפעלים התומכים את הצבא וכד'.

פתיחת מקלטים (צילום: עיריית אשקלון)
פתיחת מקלטים (צילום: עיריית אשקלון)

בתוך כך, המקלטים העירוניים ברשויות מקומיות ברחבי הארץ נפתחו, בעקבות הנחיות פיקוד העורף. בנתיבי איילון ובצירי תנועה נוספים הייתה תנועה ערה של כלי רכב, כאשר רבים מיהרו לשוב לבתיהם ורבים נוספים יצאו לקרובי משפחה וחברים, שבבתיהם קיימים מקלטים, מרתפים או ממ"דים.

לאור מצב החירום בעורף, מדוללת פעילות הרכבת וזו תופעלנה בקווים עיקריים וחיוניים. הרכבות הקלות בירושלים ובתל אביב לא יפעלו כלל עד להודעה חדשה, וגם התחבורה הציבורית תדולל.

באשר לטיסות, רבבות ישראלים השוהים בחו"ל אינם יכולים לשוב בטיסות לנתב"ג, בשל סגירת המרחב האווירי של ישראל. אתמול היה יום שיא של תנועת נוסעים בנמל התעופה בן גוריון מאז פרוץ המלחמה, כאשר במהלכו עברו כ-74,100 נוסעים ב-442 טיסות בינלאומיות נכנסות ויוצאות – בסך הכל יצאו מנתב"ג כ-38 אלף נוסעים בטיסות בינלאומיות ונכנסו לישראל כ-36,100 נוסעים.

לאחר ההודעה של שר הביטחון על מצב מיוחד בעורף, נוסעים רבים שהיו בנתב"ג, בצ'ק אין ובהמתנה לטיסות נאלצו לשוב על עקבותיהם. גם אלפי ישראלים שהיו אמורים לשוב לארץ, נאלצו להישאר בחו"ל. חברת התעופה ארקיע הודיעה, כי לאור המצב הבטחוני והנחיות פיקוד העורף ורשויות התעופה, היא מפסיקה את טיסותיה עד להודעה חדשה. שתי טיסות של החברה – מניו יורק ומקרואטיה, שהיו בדרכן לישראל הוסטו לנחיתה בנמל התעופה בלרנקה, קפריסין.

חברת אל על הודיעה על עצירת טיסותיה בקווים מישראל ואליה. גם חברת ישראייר הודיעה על הפסקת כל טיסותיה. בניסיון לתת מענה לנוסעים הרבים שנאלצו לשוב מנתב"ג לבתיהם, רכבת ישראל הודיעה על הפעלת רכבות מיוחדות במהלך השעות הקרובות.





Source link

Continue Reading

חדשות בעולם

עלי חמינאי מאיים: "ישראל תיענש קשות"; באיראן מאשימים את ארה"ב

Published

on




מנהיג איראן, האייתולה עלי ח’אמנאי, פרסם הבוקר (שישי) הודעה רשמית בעקבות המבצע הישראלי באיראן.  בהודעה שפורסמה בחשבון הטוויטר הרשמי שלו בשפה הפרסית נכתב: "המשטר הציוני, לפנות בוקר, ביצע פשע במדינתנו היקרה, כשהושיט את ידו המטונפת והמדממת לביצוע מתקפה. בפעולה זו, נחשפה שוב טבעו המרושע של המשטר – הפעם באמצעות תקיפת אזורים אזרחיים."

לדבריו, מדובר בהסלמה חמורה ובלתי מוצדקת, וכי "המשטר חייב לצפות לעונש קשה". עוד הוסיף: "ידה החזקה של הכוח הצבאי של הרפובליקה האסלאמית לא תחדל מלרדוף אחריו, בעזרת אללה. במתקפות האויב, מספר מפקדים ומדענים נהרגו כשהם שהידים. יורשיהם ועמיתיהם ימשיכו מיד את משימותיהם, אם ירצה השם".

ההודעה אינה כוללת שמות, אך מתכתבת עם דיווחים על חיסולם של בכירי המטכ"ל האיראני, בהם הרמטכ"ל מוחמד באקרי, לצד בכירים בתוכנית הגרעין ובמשמרות המהפכה.

גם דובר צבא איראן התייחס למתקפה, ואמר כי "התקפות ישראל קיבלו סיוע מארצות הברית". לדבריו, מדובר בשיתוף פעולה ישיר בין שתי המדינות, אשר יוביל לתגובה קשה מצד טהראן.

"על ארצות הברית לצפות לתגובה קשה מצד הכוחות המזוינים של הרפובליקה האסלאמית," אמר הדובר. "היא תשלם מחיר כבד על חלקה במתקפה הזו."





Source link

Continue Reading

חדשות בעולם

רוביו: ארה"ב לא הייתה מעורבת בתקיפות נגד איראן

Published

on



לדבריו, "הנשיא טראמפ והממשל נקטו בכל הצעדים הדרושים על מנת להגן על כוחותינו, ואנו שומרים על קשר הדוק עם שותפינו האזוריים. ברצוני להבהיר: איראן לא צריכה לפגוע באינטרסים או באנשי צוות אמריקניים".

בעקבות התקיפות הרחבות של חיל האוויר נגד מתקני הגרעין ואתרים אחרים באיראן, לא ברור מה יעלה בגורל הפגישה שתוכננה ליום ראשון בין השליח המיוחד של טראמפ, סטיב וויטקוף, לבין שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, בעומאן.



Source link

Continue Reading

כל העדכונים