מתחם התחנה ההיסטורית, שוכן בנקודת המפגש בין תל אביב ויפו, כמעט נושק לחוף הים התיכון. מבני האבן המרשימים והאדריכלות העותומנית המשומרת מספרים סיפור של תקופה אחרת, אך האווירה השוררת במקום מספרת סיפור אחר לגמרי – סיפור של החמצה.
בביקורנו במתחם ביום שמשי, ניתן היה לראות את הפוטנציאל העצום של המקום. השטח הרחב, הנוף הפתוח לים, והמבנים המשומרים בקפידה יוצרים תפאורה מושלמת למתחם תרבות ובילוי שוקק. אך המציאות רחוקה מכך. "אני עובר כאן בדרך לעבודה כמעט כל יום, ותמיד חשבתי שזה מקום מדהים, אבל משום מה אף פעם אין פה אנשים," מספר דני, בן 34 מיפו. "חבל שלא עושים פה יותר אירועי תרבות, הופעות, שווקים. המקום פשוט מתבקש לזה".
במשך חצי מאה, מ-1892 ועד 1948, גדשו את רציפי התחנה מאות אלפי נוסעים וסחורות בדרכם מיפו לירושלים וחזרה. אפילו חוזה המדינה בנימין זאב הרצל לקח את הרכבת מכאן ועד לירושלים בשנת 1898. כיום, הרציפים ריקים ברובם, והתנועה דלילה.
מתחם התחנה (צילום: מאיה כהן)
מירי לוי, מבקרת מחיפה עם בעלה שחוגגים את יום הולדתה ושוהים בבית מלון סמוך, נראתה מופתעת: "נכנסנו לכאן במקרה, בדרך לחוף. המקום יפהפה אבל כל כך ריק. יש כאן פוטנציאל אדיר, אפשר לעשות כאן פסטיבלים, ירידים, שוק אוכל קבוע. למה לא מנצלים את זה?".
המתחם, שעבר שיפוץ מקיף לפני כעשור, מציע כיום מספר מסעדות כשרות, בתי קפה ואפילו סניף של המלביה שנפתח לאחרונה. בתחום הקניות, חנות סוהו לכלים מעוצבים עומדת בודדה. אך למרות המאמצים והמעבר לניהול קבוצת אתרים, המקום עדיין מתקשה למשוך מבקרים.
"המיקום הוא הבעיה וגם הפתרון", אומר יוסי, אדריכל בן 42 שישב באחד מבתי הקפה במתחם. "מצד אחד, המקום קרוב לים וזה נהדר, אבל מצד שני הוא מנותק מהעיר עצמה. צריך לחבר אותו טוב יותר לרקמה העירונית וזאת למרות שמטר מכאן פתחו את פארק המסילה וממש קרוב יש גם את תחנת הרכבת הקלה, משהו כאן לא עובד, כנראה אנשים מחפשים יותר אטרקציות".
מתחם התחנה (צילום: מאיה כהן)
חיפוש באתר האינטרנט של המתחם ובעמוד הפייסבוק שלו חושף תמונה עגומה נוספת – אין אירועים מתוכננים בעתיד הקרוב. זהו מעגל קסמים – ללא אירועים ואטרקציות, אנשים לא יגיעו, וללא אנשים, עסקים מתקשים לשרוד. "הייתי רוצה לראות כאן יותר אמנות", מציעה שרה, צלמת חובבת, שפגשנו אותה ואת חברתה טליה, מצלמות את שרידי המסילה הישנה. "אפשר להקים גלריות זמניות, סדנאות אמנות פתוחות לקהל, אולי אפילו סטודיו פתוח שבו יוצרים יכולים לעבוד מול הקהל. זה ימשוך אנשים בצורה אורגנית".
בתחילת המילניום קיבלה עיריית תל אביב את שטח התחנה לידיה, ומאז מתקשה למצוא את הנוסחה המנצחת שתהפוך את המתחם למוקד משיכה אמיתי. המתחם הוא דוגמה קלאסית לפוטנציאל אדיר שטרם מומש. הפסיפס הארכיטקטוני המרהיב, המיקום המצוין מול הים והערך ההיסטורי העצום מחכים עדיין לידיים שידעו להפיח בהם חיים. בינתיים, רק קומץ מבקרים נהנים מהשקט ומהיופי של המקום, שבמקום אחר היה הופך מזמן למוקד תרבות ובילוי שוקק. "יש משהו קסום בריקנות הזאת", מהרהרת טליה, "אבל זה גם עצוב. מקום כזה צריך להיות מלא בחיים, בצבע, בקולות. אני מקווה שיום אחד זה יקרה".
היום (שישי) תל אביב שוב תיצבע בצבעי הקשת – מצעד הגאווה השנתי יכבוש את הטיילת ויסתיים בפארק צ’ארלס קלור, כשעשרות אלפי משתתפים צפויים להציף את הרחובות. אך לא רק הקהילה הגאה נערכת – גם בעלי העסקים הקטנים שבדרך, בעיקר הקיוסקים לאורך המסלול, מתכוננים ליום שונה מכל מה שהם מכירים.
בזמן שהעירייה משחררת הודעות על חסימות כבישים, שינויי תחבורה וסידורי אבטחה קפדניים, בעלי העסקים מביטים על הצבעים מנקודת מבט כלכלית – יום שישי הזה עשוי להיות אחד הרווחיים בשנה.
מפת החסימות – מצעד הגאווה (צילום: דוברות המשטרה)
“ברור שמדובר בבלאגן גדול – אבל אנחנו פה בשביל הבלאגן הזה”, אמר בחיוך יוסי, בעל קיוסק ברחוב הירקון, ומנופף לעובדים שלו שמעמיסים קרטונים של שתייה קלה. “יש ימים בודדים בשנה שמביאים כל כך הרבה אנשים לאזור, ואם אתה לא פותח ביום כזה – בשביל מה פתחת בכלל?”.
לצידו, אבי, בעל חנות מזון קטנה שצופה אל הטיילת, סיפר כי גייס עובדים נוספים במיוחד ליום הזה: “אני חושש מגניבות, ברור, אבל אין ברירה. כשיש עומס, יש גם הזדמנות. הבאתי עוד שני עובדים רק בשביל לשים עין. בקיץ יש הרבה אנשים פה, אבל מה שקורה ביום של המצעד – זה סדר גודל אחר".
לא כולם שותפים לאופטימיות. יש גם מי שמעדיפים להישאר סגורים, בעיקר בגלל סגירת הצירים שמקשה על אספקה ותנועה, וחלקם חוששים מההמונים. “אני שוקל לא לפתוח בכלל. אני לבד בעסק, לא יכול להתמודד עם הלחץ הזה”, אמר שמואל, בעל קיוסק קטן באזור הטיילת.
עיריית תל אביב-יפו הודיעה כי הצירים המרכזיים באזור נסגרו לתנועה כבר מאתמול בשעה 16:00, ויישארו סגורים עד הערב בשעה 20:00. בנוסף, ביום שישי משעה 06:30 בבוקר, יורחבו החסימות לרחובות רבים סביב המסלול, מה שיגביל גישה לא רק לנהגים – אלא גם לספקים ולקוחות.
למרות ההגבלות, רבים מבעלי העסקים רואים באירוע הזדמנות: “זה יום אחד של בלאגן אבל עם הרבה מאוד ארנקים פתוחים”, סיכם אחד מהם. “נכון, יש לחץ ויש סיכון, אבל יש גם הרבה שמחה – וזה מידבק״.
גורמים ישראלים הבהירו מראש שמטרת כינוס הקבינט הוא לדון בהתפתחויות סביב עסקת החטופים, כדי "להרדים" את איראן ולתת לה לחשוב שזה נושא הדיונים. לפיד עודכן לפני הפעולה
גורם ביטחוני: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ חתמו ביום שני האחרון על פקודת "דריכת צה"ל", בתיאום עם הרמטכ"ל אייל זמיר, והחליטו על מועד פתיחת המבצע לתאריך היעד – היום.
הגורם הביטחוני אמר כי גם השרים דרמר, סער וח"כ דרעי היו חשופים לתכנית בימים האחרונים. שאר חברי הקבינט עודכנו בפרטי המבצע רק בישיבה שהתקיימה ביום חמישי בערב. ההחלטה לצאת למבצע התקבלה ע"י הקבינט פה אחד.