יש גם נשים שמנהלות כתות ומנצלות אחרים: ניקול דיידון, ילידת קליפורניה, ייסדה את OneTaste בסן פרנסיסקו בשנת 2004. החברה התיימרה להתמחות בהעצמה נשית ובחיבור רגשי עמוק אל המפשעה ואל האורגזמות שלך. החברה שיווקה את עצמה כמקדמת תחום "מדיטציית אורגזמה" (OM-ing), פרקטיקה שכללה ליטוף ספציפי של הדגדגן והפות של אישה למשך 15 דקות. לטענת דיידון, התרגול נועד לחזק את חיי המין של נשים ולאפשר להן להתחבר טוב יותר עם בני זוגן המיניים.
הקורסים שהציעה החברה היו יקרים במיוחד, עם מחירים שהגיעו לעתים ליותר מ-7,500 דולר, כאשר גברים נדרשו לשלם תוספת תשלום. למרות המחירים הגבוהים, החברה זכתה לתפוצה רחבה ועד 2017 התרחבה לערים גדולות ברחבי ארצות הברית, כולל ניו יורק, לאס וגאס, לוס אנג'לס ודנוור. התפוצה הרחבה הובילה להכנסות של 12 מיליון דולר, עם למעלה מ-35,000 אנשים שהשתתפו באירועיה.
ניקול דיידון, הקימה את OneTaste, נחקרת בגין עבירות מין וניצול (צילום: רויטרס)
החברה זכתה לחשיפה תקשורתית גדולה בתחילת שנות ה-2010, כולל הרצאת TED ויראלית של דיידון ופרסום של גווינת' פלטרו באתר ה-Goop שלה. הסיקור התקשורתי של OneTaste צייר אותה בעיקר כארגון מוזר, אם כי לא מזיק במיוחד, בשולי עמק הסיליקון.
בשנת 2013, אתר Gawker פרסם חקירה ארוכה מאת ניטשה טיקו שנקראה "חיי עם כת הדגדגן המרגשת", שהתחילה לחשוף את הצד האפל של הארגון. למרות החשיפה הראשונית הזו, החברה המשיכה לפעול ולהתרחב.
הדברים החלו להשתנות באופן דרמטי ביוני 2018, כאשר בלומברג פרסם תחקיר מעמיק על OneTaste. בתחקיר, 16 עובדים לשעבר וחברי הארגון טענו כי הקבוצה "דמתה לסוג של רשת זנות, כזו שניצלה קורבנות טראומה ואחרים שחיפשו ריפוי". כפי שכתבה הכתבת אלן הואט: "בחוויות של חלק מהחברים, החברה השתמשה בחיזור ומין כדי למשוך יעדים פגיעים רגשית. היא לימדה עובדים לעבוד בחינם או בזול כדי להראות מסירות. ומנהלים לעיתים קרובות הורו לעובדים לקיים יחסי מין או OM זה עם זה או עם לקוחות".
OneTaste הכחישה את הטענות באותה עת וכינתה אותן "מקוממות". התחקיר חשף גם שעובדת תבעה בעבר את החברה בגין תקיפה מינית והטרדה במקום העבודה בשנת 2015, דבר שהוביל להסדר מחוץ לבית המשפט.
התחקיר הוביל למספר סרטים דוקומנטריים, כולל הסרט של נטפליקס משנת 2022 "Orgasm Inc: The Story of OneTaste", ולחקירת FBI שהגיעה לשיאה ביוני 2023 כאשר המייסדת ניקול דיידון (57) ורייצ'ל צ'רוויץ (44), לשעבר מנהלת המכירות, הואשמו בעבירות של עבודת כפייה.
במשפט הפלילי שנערך בבית המשפט הפדרלי בברוקלין, התובעים טענו כי דיידון וצ'רוויץ ניהלו מסע של עשור של כפייה והתעללות מינית. תשעה עובדים לשעבר של OneTaste העידו על האווירה הדמוית כת של החברה, שבה דיידון וצ'רוויץ מניפולו אותם לביצוע מגוון מעשים מיניים.
התובעים טענו שהצמד גייס אנשים שסבלו מטראומה מינית קודמת עם הבטחות שהן יכולות לתקן את הסבל המיני שלהם. התובע שון פרן הסביר לבית המשפט: "העובדים עבדו כי לימדו אותם שהדרך להארה הוא לציית לדרישות של הנאשמות. הם עבדו כי נאמר להם שעשיית דברים שהם מצאו מגעילים מינית היא הדרך לחופש. הם כפו על הקורבנות שלהם לספק שירותים מיניים ללקוחות OneTaste". דיידון עצמה אפילו כינתה את החברה "כת מין" בימים הראשונים, לפי התובעים.
ניקול דיידון, הקימה את OneTaste, נחקרת בגין עבירות מין וניצול (צילום: רויטרס)
במקרה מזעזע במיוחד, צ'רוויץ גייסה עובדת אחת, קורבן אונס, "לשחזר" את האירוע בפני קהל עבור קורס טאבו, ביצוע מין אוראלי עם בן זוג תוך שנאמר לה "אני אוהב אותך", כפי שאמר לה האנס האמיתי, לפי התובעים. המטרה לכאורה הייתה "לעבור מסלידה לעוררות".
מאחורי הקלעים, המייסדות הנחו נשים צעירות לבצע שירותים מיניים עבור אנשי VIP ולקוחות פוטנציאליים. הצמד המושחת גייס קורבנות פגיעים עם טראומות מיניות קשות להצטרף לשורותיהן, כפה עליהם עבודת מין ללא תשלום והותיר אותם עם חובות.
במקביל לתביעה הפלילית, הוגשה תביעה אזרחית חדשה על ידי עובדת לשעבר המכונה ג'יין דו, שטוענת כי הועסקה בארגון בין השנים 2008-2014 כמומחית וידאו במטה החברה בסן פרנסיסקו. בתביעה נטען כי דיידון וצ'רוויץ השתמשו ב"אמצעי כוח, איומים בכוח, הונאה, ומגוון צורות אחרות של כפייה" כדי לאלץ את העובדת "לעסוק במעשים מיניים מסחריים כצורה של עבודת כפייה עבור הנתבעות".
לטענתה, היא "נאלצה להשתתף במעשים מיניים מסחריים בלתי רצויים עם עמיתיה לעבודה, כ'דרישה' להעסקתה" ולקיים יחסי מין עם לקוחות פוטנציאליים כדי לפתות אותם לתת כסף לחברה. "במהלך תקופתה ב-OneTaste, ג'יין דו נאלצה לקיים יחסי מין עם עמיתים לעבודה כדרך לפתרון בעיות במקום העבודה", נכתב בתביעה.
התביעה מתארת גם כיצד החברה השתמשה בענישה כלכלית ופסיכולוגית כדי לכפות השתתפות: "היא סבלה מהתעללות מילולית, איומים בהוקעה מקהילת OneTaste, כינויים והענשות כספיות אם לא השתתפה בסשנים או במדיניות החברה שדרשה ממנה לקיים יחסי מין עם חברים אחרים כדי 'להרגיע מתחים בעבודה'".
בנוסף, "כאשר חברי OneTaste סירבו להשתתף בפעילויות מיניות, הנתבעים ועובדיהם וסוכניהם נזפו, השפילו, ביישו ומנעו תשלום מחברי OneTaste", נאמר בתביעה.
עורכי הדין של הנאשמות טענו שהעובדים והחברים פעלו בהסכמה מלאה והציעו למשתתפים "יוגה עם טוויסט" בסביבה הסכמית. ג'ניפר בונג'ין, עורכת הדין של דיידון, אמרה לחבר המושבעים: "עכשיו הם [העובדים לשעבר] נשואים ויש להם ילדים ולא רוצים שהשכנים שלהם ידעו מה הם עשו בשנות ה-20 שלהם. באותו זמן, הם נהנו מאוד. אנשים בוגרים קיבלו החלטות בוגרות שהם לא רוצים לעמוד מאחוריהן כעת".
סליה כהן, עורכת הדין של צ'רוויץ, טענה במהלך הטיעונים הסופיים: "הממשלה ניסתה לזעזע אתכם לגבי מין, אורגזמה, התנהגות כפויה… אבל אף עד אחד לא בא לדווח על פשע… איש לא הגיש דו״ח למשטרה. איש לא התקשר ל-FBI. איש לא התקשר לומר שנכפו עליו מין או עבודה".
עורך הדין של צ'רוויץ, מייק רובוטי, הוסיף: "אף אחד לא שם אקדח לראש של מישהו כדי לגרום להם לעבוד, הם נשארו כי הם האמינו בחברה. הם נהנו, והם קיימו יחסי מין. דלת היציאה הייתה תמיד פתוחה".
לאחר ארבעה שבועות של משפט ו-12.5 שעות של דיונים שנמשכו על פני יומיים, דיידון וצ'רוויץ נמצאו אשמות ביום שני בקשירת קשר לביצוע עבודת כפייה. הן עומדות בפני עונש מרבי של 20 שנות מאסר.
התובע הפדרלי של ברוקלין ג'וזף נוסלה הגיב להרשעה: "פסק הדין של המושבעים חשף את דיידון וצ'רוויץ על מי שהן באמת: רמאיות ששיקרו לקורבנות פגיעים, על ידי הבטחות ריקות של העצמה מינית ורווחה רק כדי לתמרן אותם לביצוע עבודת מין לטובת הנאשמות".
עורכי הדין של דיידון וצ'רוויץ הביעו "אכזבה עמוקה" מההחלטה ונשבעו להילחם בפסק הדין. כהן, רובוטי ובונג'ן הצהירו בהצהרה משותפת: "אנו מאמינים בחפותן של מרשותינו ומצפים להמשיך את המאבק הזה בערעור. המקרה הזה העלה נושאים משפטיים חדשים ומורכבים שידרשו בדיקה על ידי המעגל השני. אנו מוצאים השראה במרשותינו, ניקול ורייצ'ל, שהראו כוח מדהים לאורך כל התהליך".
בניינים רבים ניזוקו בימים האחרונים בעקבות מטחי הטילים מאיראן, וכתוצאה מכך המוני אזרחים נותרו מחוסרי בית. חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות, שוחח היום (שני) עם ענת דוידוב ב-103fm על פעילות הרשויות כדי לסייע לתושבים.
"כרגע אנחנו עובדים בהתאם לכל התוכניות שהכנו. ב-17 השנים האחרונות התכוננו לתרחישים האלה, תמיד היה לנו את צפון ודרום כתרחישי ביניים, אבל לתרחיש הזה תמיד התכוננו. עכשיו, יחד עם פיקוד העורף, יחד עם כולם, נמצאים בלב ההתקפה ועושים את הכול על מנת לטפל בתושבים. יש פה גם טיפול מבחינת עורף, מבחינת ביטחון, טיפול כלכלי, מיסויי, רווחתי. כל המכלולים עובדים יחד כדי לספק את השירותים הנדרשים", הסביר.
איפה הממשלה? "ממשלה לא אמורה לעשות את זה, אנחנו אמורים לעשות את זה. ממשלה אמורה לטפל בנושא של מיסוי, של פינוי, כמובן פיקוד העורף וכוחות ההצלה ברגע האמת, אבל יחד עם זאת, על כל מה שתרגלנו כל השנים, אנחנו בעצם עושים את זה. כרגע אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא, כאשר האינטרס הוא לטפל מיידית. הווה אומר, כאשר יש פגיעה של טיל במקום מסוים, מגיעים כוחות ההצלה והכוחות הרשותיים כדי לתת מענה ולטפל בתושבים".
אם הבית נפגע, זו הרשות מפנה ומממנת? "אנחנו מוכנים לסייע ובתנאי שזו רשות ולא חובה. אם הרשות לא יכולה לעמוד בזה ולא מסוגלת לטפל באירוע, הם (האוצר) אמורים לטפל. אנחנו בסך הכול כוח עזר שלהם, לא הפוך. ללא ספק האוצר צריך להיכנס עכשיו מתחת לאלונקה באופן מלא, הווה אומר לייצר חבילות שמתאימות לכל מקום כזה שנפגע, מיידית, זה עוד לפני שאני מדבר על מה עושים עם נושא העובדים, עובדים לא חיוניים, עובדים חיוניים".
כמה כסף צריך? "אני לא יודע להגיד בדיוק, אבל אני יודע דבר אחד, שצריך לקחת, סתם לדוגמה, מספר של 10,000 או 20 אלף מפונים במקומות שהיו פגיעות, לשים בצד את העלות עבור הלינה לשבעה ימים. אם זה יעמוד לטובת השלטון המקומי כקרן שממנה אנחנו נוכל לצאת ולטפל, נוכל לסייע להם. אם הם רוצים לעבוד בשיטה שהם מטפלים והם עושים, אנחנו נהיה כוח העזר שלהם. אנחנו יכולים להיות גם המכפיל כוח".
אלה סכומים של מיליארדים. "בסוף כשאתה יוצא, בטח ובטח למלחמה כזאת, אתה לוקח בחשבון שצריך לשים בצד כמה מיליארדים טובים לטובת טיפול מיידי בתושבים, בנפגעים, בבתי מלון שצריך להלין אותם, בסיוע הכלכלי המיידי לאותן רשויות. ממתינים כרגיל כדי שנתחיל את התהליך עד שיוכלו להתחיל לחלק בהתאם לקריטריונים. אנחנו על זה. כמובן שאם נראה שיש התעלמות או כל דבר אחר, אנחנו נאמר את זה בצורה ברורה. התקציבים צריכים לעמוד לטובת הרשויות כדי שנוכל לטפל מיידית בתושבים".
האוצר משתף פעולה? "בינתיים לפחות בשיחות משתפים פעולה. בואי נראה שגם בתקציבים משתפים פעולה, לא רק בשיחות".
"יש לנו נוהל לינה בבתי ספר"
בהמשך התייחס גם לסוגיית המחסור במרחבים מוגנים: "יש לנו נוהל לינה בבתי ספר, זה בערך 350-300 לכל בית ספר, שם יש ממ"דים, שם יש ציודים, אנחנו יודעים למשוך מזרנים וכל הציוד הנדרש במסגרת מה שנקרא משק לשעת חירום, יחד עם משרד הפנים ורשות חירום לאומית וכולנו ביחד על זה".
אתה מצפה שבבית ספר אנשים יבואו להתגורר בכל התקופה הזאת של המלחמה? "לא חובה, כי במהלך היום אנחנו יחסית נמצאים במצב יותר טוב. מאפשרים להם את האופציה לבוא לאותו מקום, ללון בלילה, לקום למחרת, לחזור, כאשר אנחנו מעמידים להם את כל מה שנדרש. הוצאנו נוהל מסודר, עכשיו כל רשות תצטרך להחליט בפני עצמה ואנחנו נעמיד לה את כל הציוד הנדרש. בסוף, כשהייתי בבת ים אתמול, ראית, מי שנכנס לממ"ד, הממ"ד נשאר שלם ולכן צריך להיכנס לשם, צריך לרדת לחדר המדרגות, למקלטים למטה. מי שעשה את זה בבת ים, נשאר בחיים. מי שלא, אנחנו יודעים מה קרה. הנחיות פיקוד העורף הן לא המלצה".
"אם זה הולך למשהו יותר ארוך, צריך חל"ת, צריך לייצר חבילות סיוע"
לאחר מכן גם נשאל, האם יש צורך במתווה של הוצאה לחל"ת, והשיב: "התשובה היא לחלוטין כן. צריך לראות האם אנחנו הולכים למשהו ארוך, מעבר לסוף השבוע הקרוב. אם זה הולך למשהו יותר ארוך, צריך חל"ת, צריך לייצר חבילות סיוע, צריך לעשות פה תוכנית מסודרת. אנחנו יושבים על האוצר כדי שיתחיל להניע את הגלגלים על מנת שהדברים האלה יתחילו לקבל משנה תוקף כבר בתחילת השבוע. צריך עבודה מהירה. היינו בקורונה, מכירים את זה, היינו במבצעים, היינו אחרי 7 באוקטובר, גם כאן צריכים להיכנס מיידית, להתחיל להעמיד את כל מה שצריך כדי שהמערכת תחזור לעצמה וכמה שיותר מהר, תחת מה שנקרא – משק לשעת חירום".
חיים ביבס בוועדת הכספים (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)
כמה זמן נוכל להחזיק מעמד ככה? "אנחנו מדינה שהיא למודת אירועים, מלחמות. מה שמדהים זה שאנחנו, קצת אחרי מלחמת לבנון השנייה, כל התרגולים שלנו, לפחות פעמיים בשנה, זה תרגולים של טילים מהצד המזרחי, בעיקר מאיראן, למרחב מדינת ישראל, והכנה למה קורה כאשר זה פוגע בבניין, בתשתיות, בכל הדברים, אנחנו מתרגלים את זה. עכשיו הגענו לזמן האמת ובזמן האמת אנחנו מבינים ללא ספק שאנחנו עדיין תחת הרושם ותחת התהליך הראשוני. ללא ספק משבוע הבא יצטרכו לעשות חשיבה יותר משמעותית לגבי מה לפתוח, מה לעשות, כדי להחזיר את האנשים לסוג של שגרת חירום. צריך לייצר את ההבנה שאנחנו נמצאים במלחמה".
נשיא ארה"ב עזב את פסגת ה-G7, הדהים כשדרש מכל תושבי טהרן לעזוב, אמר כי "משמעות 'אמריקה תחילה' היא שלעולם לא יהיה לאיראן נשק גרעיני" – אבל עדיין לא ברור אם ארה"ב תצטרף למלחמה. האמריקנים אמנם מעבים כוחות, אבל מנגד דווח כי "טראמפ הפציר בסגנו להציע לאיראנים פגישה". אלו כל הסימנים המעידים
דני אברהם, בן 59 מקריית מוצקין, נהרג מפגיעת הטיל האיראני לפנות בוקר בבתי הזיקוק (בז"ן), כך הותר הלילה (שני) לפרסום. דני, שנהרג יחד עם שניים מחבריו לעבודה, אחד מהם טרם זוהה סופית, הותיר אחריו אישה, איריס, חברת חייו מאז גיל 16, ושני ילדים. הלווייתו תיערך בכפוף להנחיות פיקוד העורף, מחר בשעה 13:30, בבית העלמין "תל רגב".
"דני היה איש משפחה במלוא מובן המילה. משפחה יקרה זו, שתרמה רבות לקהילה שלנו, נקלעה עם בוקר למסע אבלות שנכפה עליה באכזריות" – ספד ראש העיר, ציקי אבישר.