Connect with us

חדשות בעולם

מפולת שלגים ענקית סמוך לאחד היעדים האהובים על הישראלים

Published

on




מי שהתמזל מזלו וטייל במזרח הרחוק, במיוחד בהודו ו/או נפאל, לכל הפחות שמע על ה"אנאפורנה" שבהרי ההימאליה בנפאל. מדובר ברכס הרים עם נופים עוצרי נשימה, באורך של כ-55 ק"מ, כאשר פסגתו הגבוהה ביותר, "אנאפורנה 1", מגיעה לגובה של 8,091 מטר, מה שממקם אותה כפסגה העשירית בגובהה בעולם.

ביום שבת האחרון התרחשה מפולת שלגים ענקית, שהחלה בגובה של לא פחות מ-7,937 מטרים. אחד הגולשים הצליח לתעד את התופעה המדהימה והמסוכנת. על פי דיווחים בתקשורת המקומית, למרבה המזל, המפולת הנוכחית לא הביאה לנזק רב או נפגעים.

@lakpasherpinishers #duet with @Ram Bahadur Gurung #annapurna ♬ original sound – Ram Bahadur Gurung

כאמור, האנאפורנה ההוא אחד היעדים האהובים על הישראלים, כאשר ישנם מספר מסלולים בדרגות קושי שונות שניתן לעשות ברכס ההרים המדהים. זאת כאשר לא מדובר רק במטיילים צעירים אחרי שירות צבאי, אלא לעתים במשפחות עם ילדים שיוצאות יחד למסע המאתגר.

אמנם במפולת הזו איש לא נפגע, אך ידוע כי תופעה זו גובה את חייהם של עשרות אנשים מדי שנה בממוצע, ברחבי העולם. כזכור, רק לפני פחות מחודש פורסם כי גבר ישראלי נהרג במפולת שלגים, שהתרחשה באזור הסקי וילרוז'ר במחוז סבואה שבצרפת, בתאונה טראגית שהעלתה את מניין ההרוגים ממפולות שלגים באותו מחוז סבואה שבצרפת, ללא פחות מ-16, רק בעונה הנוכחית.

שיירת מטיילים ששרדו את סופת השלגים ברכס אנאפורנה בנפאל, 2014 (צילום: הראל חברה לביטוח)
שיירת מטיילים ששרדו את סופת השלגים ברכס אנאפורנה בנפאל, 2014 (צילום: הראל חברה לביטוח)

כמובן שאי אפשר שלא להזכיר את האסון הנורא שהתרחש ב-14 באוקטובר 2014, כאשר סופת השלגים ברכס אנאפורנה בנפאל, סמוך למעבר ההרים ת'ורונג לה, גבתה את חייהם של 43 מטיילים, ובהם ארבעה ישראלים.





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות בעולם

שיחות הגרעין: האיחוד האירופי – "איראן לא צריכה לפתח פצצה"

Published

on




האיחוד האירופי בוחר צד? שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס, אישרה היום (שלישי) את הצורך הדחוף בעצירת ההסלמה בין ישראל לאיראן, ואמרה כי טהרן לא צריכה לפתח פצצה גרעינית.

"כולנו הסכמנו על הצורך הדחוף בהפחתת ההסלמה, לאיראן לא יכולה להיות פצצה גרעינית, דיפלומטיה היא הפתרון למנוע זאת והאיחוד האירופי ימלא את חלקו", אמרה לכתבים לאחר פגישה עם שרי החוץ של האיחוד האירופי.

"אנחנו לא יכולים להיות סלחניים כשאיראן מאיצה את תוכנית הגרעין שלה", הוסיפה קאלאס. "אנחנו מקיימים שיחות כדי להרגיע את המצב לאחר כישלון המשא ומתן בין וושינגטון לאיראן. איננו יכולים להיות סובלניים כאשר איראן מאיצה את תוכנית הגרעין שלה".

דגל האיחוד האירופי (צילום: Shutterstock)
דגל האיחוד האירופי (צילום: Shutterstock)

מוקדם יותר דווח בסוכנות הידיעות "רויטרס" כי שרי החוץ של צרפת, בריטניה וגרמניה קיימו הלילה שיחה עם עמיתם האיראני ודחקו בו לחזור לדיפלומטיה ולהימנע מכל הסלמה אזורית או גרעינית".

מנהיגי ה-G7 פרסמו הצהרה רשמית בה הם מביעים תמיכה בישראל ומגדירות את איראן כ"מקור לחוסר יציבות במזרח התיכון". בהצהרה קראו המדינות להשבת השלום והיציבות לאזור. 

"השרים קראו לאיראן לחזור לשולחן המשא ומתן במהירות האפשרית, ללא תנאים מוקדמים", מסר מקור דיפלומטי צרפתי וקרא לאיראן להימנע מכל צעד פזיז נגד אינטרסים מערביים.

מתקן הגרעין בנתנז אחרי התקיפה הישראלית (צילום: רויטרס)
מתקן הגרעין בנתנז אחרי התקיפה הישראלית (צילום: רויטרס)

דוברת הבית הלבן ציינה כי טראמפ עזב את פסגת ה-G7 בקנדה לכיוון וושינגטון בעקבות ההתפתחויות במזרח התיכון. הבית הלבן הודיע כי "הנשיא טראמפ יחזור לוושינגטון הלילה כדי שיוכל לטפל בעניינים חשובים רבים". בערוץ פוקס ניוז דווח כי טראמפ דרש שצוות המועצה לביטחון לאומי ימתין לו בחדר המצב בבית הלבן. על אף עזיבתו המוקדמת, הנשיא טראמפ הצטרף ליתר מנהיגי מדינות G7 וחתם על ההצהרה.

בתוך כך חשף נשיא צרפת עמנואל מקרון כי טראמפ סיפר למנהיגי קבוצת ה-G7 שמתקיימים דיונים להשגת הפסקת אש בין ישראל לאיראן, כך דווח בסוכנות הידיעות "רויטרס".

עמנואל מקרון (צילום: רויטרס)
עמנואל מקרון (צילום: רויטרס)

עוד אמר כי האמריקאים הציעו להיפגש עם האיראנים, וכעת נותר לראות מה יקרה. מקרון הוסיף כי בהתחשב במטרה להשיג הפסקת אש במזרח התיכון, עזיבתו של טראמפ את פסגת ה-G7 היא צעד חיובי.





Source link

Continue Reading

חדשות בעולם

זינוק במחירי הנפט: מכליות בוערות סמוך לאיראן בלב הים

Published

on




שתי מכליות נפט התנגשו ועלו באש בשעות הבוקר המוקדמות של יום שלישי במימי איחוד האמירויות, במרחק של כ-38 קילומטרים ממזרח לח'ור פקאן. התקרית זעזעה את שווקי הנפט והספנות העולמיים, שעוקבים בדריכות אחר הנעשה באזור מאז החלה ישראל בתקיפות באיראן בסוף השבוע שעבר.

על פי הדיווחים, המכליות "אדלין" (Adalynn) ו"פרונט איגל" (Front Eagle) התנגשו זו בזו באופן שנראה כתאונה ולא כפעולה עוינת. משמר החופים של איחוד האמירויות דיווח כי 24 אנשי צוות שהיו על סיפון האדלין חולצו בשלום.

סוכנות הביטחון הימי הבריטית Vanguard Tech הודיעה: "בשלב זה אין חשד למעשה זדון". לדבריהם, השריפות הוכלו וכל אנשי הצוות דווחו כבטוחים. הידיעה על שריפה בכניסה למצרי הורמוז עוררה חשש מיידי בקרב סוחרי נפט וחברות ספנות במסחר הבוקר באסיה ובמזרח התיכון. רבים חששו שמדובר בהסלמה נוספת במתיחות בין ישראל לאיראן.

כלי שיט העוברים במצרי הורמוז ובמפרץ הפרסי נמצאים בכוננות גבוהה בשבועות האחרונים בשל עלייה בשיבושי ניווט ו"ג'אמינג" – פרקטיקה המשבשת אותות ניווט של מאות כלי שיט. עם זאת, גם Vanguard Tech וגם Ambrey, מומחית נוספת לביטחון ימי, הבהירו כי אין סימנים לקשר בין התקרית למתיחות הביטחונית באזור.

המכלית "אדלין", בת 23 שנים, מפליגה תחת דגל אנטיגואה וברבודה ללא ביטוח ידוע. על פי נתוני מעקב, היא נצפתה לעתים קרובות בנתיב בין אוסט-לוגה ברוסיה לואדינאר בהודו, ונראה שהיא מתאימה לפרופיל של כלי שיט ב"צי האפל" – ציי מכליות המשמשים להברחת נפט.

"פרונט איגל" היא מכלית חדשה יותר משנת 2020, המפליגה תחת דגל ליבריה. חברת Frontline Plc, הבעלים של המכלית, אישרה את התקרית והדגישה: "מדובר בתאונת ניווט ולא בקשר לסכסוך האזורי הנוכחי. כל אנשי הצוות בטוחים". המים סביב ח'ור פקאן ומצרי הורמוז הסמוכים הם מהעמוסים בעולם, משמשים כשער כניסה לספקי נפט גולמי ודלק חשובים במפרץ הפרסי, כולל סעודיה, עיראק, איראן ואבו דאבי.

התקרית מזכירה התנגשות דומה שאירעה באמצע 2024 במים הצפופים מול סינגפור ומלזיה, בין ספינת "צי אפל" למכלית רגילה. הספינה החשאית, Ceres I, הוטלו עליה סנקציות אמריקאיות בדצמבר. למרות שהתברר כי מדובר בתאונה, התקרית ממחישה את הסיכונים הגוברים בנתיבי השיט החיוניים של המזרח התיכון, במיוחד על רקע המתיחות הגוברת באזור.

כזכור, סוכנות UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations), האחראית על ניטור והכוונת תנועת כלי שיט באזורי סיכון, פרסמה אתמול אזהרה ימית בעקבות התרבות מקרים של הפרעות אלקטרוניות חריגות במפרץ הפרסי ובמצר הורמוז.

לדברי הסוכנות, התקבלו דיווחים רבים ממספר כלי שיט באזור, לצד ניטור עצמאי של מערכת AIS (מערכת זיהוי אוטומטי), שהצביעו על תופעה מתרחבת של שיבושים באיתור מיקומי אוניות. ההפרעות – המוגדרות כ־electronic interference – משפיעות באופן ישיר על היכולת של כלי שיט לשדר מיקום מדויק ולהתנהל בבטחה.





Source link

Continue Reading

חדשות בעולם

אוקראינה: 14 הרוגים במתקפה אווירית של רוסיה על קייב

Published

on



גלים של רחפנים וטילים רוסיים פגעו ברחבי הבירה האוקראינית קייב מוקדם ביום שלישי, והרגו 14 בני אדם ופצעו 44, כך לפי משרד הפנים.

ההתקפה הרוסית פגעה ב-27 מוקדים ברחבי הבירה, וגרמה נזק למבני מגורים, מוסדות חינוך ומתקני תשתית קריטיים, כך לפי שר הפנים איגור קלימנקו. "היום, האויב לא חסך לא ברחפנים ולא בטילים", אמר על מה שכינה אחת ההתקפות הגדולות ביותר על העיר מאז פתחה רוסיה בפלישה הכוללת שלה בפברואר 2022.

לפי הנשיא וולודימיר זלנסקי, רוסיה שיגרה יותר מ-440 כטב"מים ו-32 טילים לעבר אוקראינה. "קייב חוותה את אחת ההתקפות המזעזעות ביותר עד כה", זלנסקי כתב ב-X. "אנחנו נמצאים בקשר עם כל השותפים שלנו בכל רמה אפשרית כדי להבטיח תגובה הולמת. הטרוריסטים הם אלו שצריכים להרגיש את הכאב, לא אנשים שלווים וחפים מפשע".



Source link

Continue Reading

כל העדכונים