רדקה דנמרקובה כתבה רומן על נערה יהודייה, שגורשה עם משפחתה מביתם בכפר צ'כי קטן, ועם שחרורה ממחנה ההשמדה היא נתקלת באיבה מצד המקומיים, שרואים בה גרמנייה נאצית. עם צאת ספרה "כסף מהיטלר" בעברית, ורגע לפני השתתפותה בפסטיבל הסופרים הבינלאומי במשכנות שאננים – מספרת הסופרת הצ'כית מדוע על אף הביקורת היא סקרנית לקראת הביקור שלה בישראל
בעקבות החלטת הממשלה על מצב חירום והנחיות משרד התחבורה ופיקוד העורף, נותרות תחנות הרכבת הקלה התת-קרקעיות פתוחות כמחסות ומרחבים מוגנים לציבור ברחבי גוש דן, בעוד הקו האדום נשאר סגור.
נת”ע פתחה 9 תחנות תת-קרקעיות בבני ברק, רמת גן, תל אביב ופתח תקווה, וכן את מעבר אורלוב, כמרחבים מוגנים. מאז הסבת התחנות למחסות, שוהים בהן יותר מ-2,000 אזרחים מדי לילה – חלקם לשהיות קצרות ואחרים ללילה שלם.
בתחנות נצפות משפחות וצעירים המצוידים במזרנים, כסאות ואפילו אוהלים להקלת השהייה הלילית. לרבים מהשוהים אין ממ”ד או מקלט קרוב למגוריהם, והם מעדיפים לבלות לילה שקט ללא השכמות וחרדה מפני התרעות, בתחנה הממוגנת והממוזגת. האינטרנט מתמלא בסיפורים שמעלים השוהים מהתחנות, מה שהופך לטרנד חברתי ניכר.
תושבי תל אביב ברציף הרכבת הקלה (צילום: מאיה כהן)
התחנות נבנו כמרחב מוגן הכולל אלמנטים המיועדים לעמוד במתקפת טילים מאסיבית: דלתות הדף, גנרטורים ומערכת סינון אוויר מתקדמת, בעומק של כ-30 מטרים מתחת לפני הקרקע. היום נפתחו התחנות ארלוזורוב – תל אביב ואם המושבות בפתח תקווה/בני ברק, בנוסף ל-7 התחנות שכבר פתחו בראשית המערכה. אמש, בסיוע פיקוד העורף, נפתחו כניסות נוספות בכל התחנות להקלת הירידה המהירה בעת הצורך, והוקמו שלטי הכוונה.
במקור נקבע כי האחריות להפעלת התחנות כמחסות תהיה של הרשויות המקומיות, אך בהחלטת שרת התחבורה מירי רגב ומנכ”ל נת”ע איתמר מאיר הוחלט כי נת”ע תוביל את ההפעלה באמצעות כוח האדם של החברה. כל הכניסות מאובטחות על ידי אנשי מקצוע מטעם נת”ע במשמרות 24/7, בתגבור חיילי פיקוד העורף. נציגי הרשויות המקומיות מטפלים בבאי התחנות.
במקביל מטפלים אנשי נת”ע ותבל בנזקים שנגרמו לתחנות עקב נפילות סמוכות, במטרה להפעיל מיידית את התחנות עם חידוש פעילות הרכבת הקלה בסיום המערכה. נת”ע פועלת לשיפור השהייה בתחנות: יוגבר שירות הניקיון, תתקיים הפעלה לילדים ותותקן מערכת להטענת סלולאריים. כסאות ומזרנים סופקו על ידי הרשויות המקומיות.
משחקים משחקי חברה, עובדים, יש אפילו ווי-פיי. תושבי תל אביב ברציף הרכבת הקלה (צילום: מאיה כהן)
איתמר בן מאיר, מנכ”ל נת”ע, מסר: “עם קבלת ההנחיה ממשרד התחבורה על הסבת תחנות הקו האדום למרחבים מוגנים והפסקת פעילות הקו, פעלנו לפזר את הרכבות במקומות מחסה וגייסנו את עובדי החברה להכנת התחנות לשהיית הציבור. התחנות שנבנו כמקלטים בטוחים פתוחות לציבור 24/7. ברבים מהבתים והבניינים לאורך התוואי אין ממ”דים או מקלטים סמוכים, ואנו קוראים לציבור לא להסס ולהגיע ל-9 התחנות שלנו הפזורות מפתח תקווה, בני ברק, רמת גן ותל אביב.”
נת”ע קוראת לציבור להישמע להוראות צוות הרכבת הקלה, לעקוב אחר השילוט ולהיות ערניים במדרגות הירידה לתחנות לשמירה על השלום.
השחקן והקומיקאי האמריקאי-יהודי, שנודע בשל דעותיו הפרו-ישראליות הבוטות ברשתות החברתיות, ייקח חלק בעונתו הרביעית של הריאליטי המצליח מבית רשת פיקוק. כעת, חלק מהמעריצים זועמים: "הוא ציוני נלהב, לא אצפה באשפה הזאת"
מלחמת "עם כלביא" מול איראן הביאה לקריסה מוחלטת בענף האמנות הישראלי. אלפי יוצרות ויוצרים – מוזיקאים, שחקנים, רקדנים, קומיקאים ועוד – מוצאים את עצמם ללא מקור פרנסה כלשהו. הופעות מבוטלות בהמוניהן, אולמות נסגרים, חזרות מופסקות והפקות חדשות קפואות. התוצאה: קהילת אמנים שלמה נותרת ללא הכנסה, ללא אופק מקצועי וללא רשת ביטחון כלכלית. למרות החומרה של המצב, המשבר הזה כמעט ולא מקבל התייחסות ציבורית, והאמנים נותרים להתמודד לבדם עם המציאות הקשה.
יוסי זינגר, מנכ"ל א.מ.י: "האמנים בישראל התרגלו, לצערנו, להיות הראשונים להסגר בכל משבר – והאחרונים לחזור. אנחנו לא מבקשים פריבילגיות – רק הכרה בזכות להתקיים. מדובר באנשים שעובדים, יוצרים, מופיעים, מלווים את הציבור ברגעים הכי קשים – ומול המשבר הנוכחי הם נותרים לבד".
יונה אליאן קשת, יו"ר א.מ.י: "תרבות היא לא מותרות – היא החמצן של החברה הישראלית. דווקא בימים של חרדה, אי ודאות ולחימה, הציבור זקוק לאמנות, למוזיקה, לסיפורים ולרוח. ואילו אנחנו, האמנים, שוב נדרשים לשתוק, להמתין, לקוות – בלי פרנסה, בלי תמיכה, בלי אופק. זו מציאות בלתי נסבלת שמדינה מתוקנת לא יכולה להרשות לעצמה".
א.מ.י קורא לממשלה להקים קרן חירום ייעודית לאמנים, להחיל הסדרי תמיכה והלוואות מדינה ולנסח תוכנית פעולה שמכירה בעובדה הפשוטה: התרבות היא חלק מהתשתית הלאומית – ויש להגן עליה בשעת חירום.