חברת EarFun השיקה לאחרונה אוזניות בעיצוב פתוח – OpenJump. מדובר בעיצוב שיצרניות אודיו רבות מנסות לקדם, כאשר הוא פונה לאנשים שלא אוהבים את אוזניות ה-In Ear הרגילות, הנכנסות לתוך תעלות האוזניים ואוטמות אותן. יש אנשים שהתצורה הזאת פשוט לוחצת להם באוזניים או שהאוזניות נופלות להם.
EarFun – OpenJump (צילום: מסך)
עיצוב ושליטה: OpenJump – קשת מסביב לאוזן
ה-OpenJump מעוצבות כקשת אותה שמים מעל כל אוזן, מה שמזכיר מכשירי שמיעה ישנים. האוזניות יושבות בצורה נוחה וכמעט לא מורגשת, אבל היו לא מעט פעמים שהייתי צריך לסדר אותן, כך שישבו בדיוק מעל תעלת האוזן. היתרון כמובן בעיצוב הזה, שאתם כל הזמן שומעים מה שסביבכם ואתם לא מרגישים משהו שלוחץ לכם בתוך האוזניים. עבור אחיזה יציבה, יש לאוזניות שלוש נקודות שבעצם נאחזות באוזן, אני לא ממש הרגשתי שזה עבד, אבל יכול להיות שלאוזניים אחרות זה יהיה יותר טוב.
האוזניות גם עמידות למים בתקן IPX7, כך שהן ימשיכו לפעול גם בגשם חזק, זיעה רבה או אפילו אם יפלו בטעות לבריכה עד לעומק מטר למשך 30 דקות.
מבחינת תפעול, החלק המרכזי על האוזניות הוא העיגול הכסוף המשמש לשליטה. לא מצאתי אותו למספיק נוח, כי התחושה הייתה שהאוזניות זזות לי בלחיצה, אבל זה לא משהו שפוגע יותר מדי בחוויה. באוזניה הימנית: נגיעה בודדת – הגברת הווליום, נגיעה כפולה – השהייה/ניגון, נגיעה משולשת – מעבר קדימה ונגיעה ארוכה – הזנקת העוזרת הקולית של הסמארטפון.
EarFun – OpenJump (צילום: צחי הופמן)
אוזנית שמאלית: נגיעה בודדת – הנמכת ווליום, נגיעה כפולה – השהייה/ניגון, נגיעה משולשת – מעבר קדימה ונגיעה ארוכה – הזנקת העוזרת הקולית של הסמארטפון.
מדובר בהגדרות ברירת המחדל ש-EarFun קבעה, אבל ניתן לשנות אותן דרך האפליקציה. לאוזניות אין חיישן המזהה הוצאה או החזרה שלהן לאוזניים, כך שאתם תצטרכו לבצע את זה באופן ידני. יכול להיות ש-EarFun חסכו בחיישן הזה, כי הם מקווים שהמשתמשים יישארו עם האוזניות רוב הזמן על האוזניים.
הקייס של האוזניות מגיע כמו אוזניות פתוחות אחרות במבנה גדול (בגלל העיצוב של האוזניות). הוא מגיע במראה פלסטיקי ופשוט, לא משהו להתלהב ממנו, כאשר הוא גם מורגש מאוד בכיס המכנסיים.
EarFun – OpenJump (צילום: יחצ)
סאונד ושיחות: OpenJump – מצליחות להפתיע גם בבאס
ה-OpenJump מגיעות עם בלוטות׳ 5.3, תמיכה בקודק הבסיסי – SBC וגם בקודק להזרמת אודיו באיכות גבוהה – LDAC. כאשר משתמשים ב-LDAC, החברה לא ממליצה להפעיל את האופציה לחיבור כפול (מולטיפוינט). הדרייברים כאן הם בגודל 14.2 מ״מ, מדובר בדרייבר העשוי צמר, אשר בא לעזור במניעת עיוותים בצליל. האוזניות גם משתמשות בטכנולוגיית סאונד כיוונית שבאה לכוון את גלי הקול ישירות לתוך האוזניים. זאת אכן עוזרת במניעת דליפת סאונד, כך שבקושי יש הפרעה לסובבים.
הסאונד של ה-OpenJump נשמע טוב, גם ביחס למחיר וגם ביחס לכך שמדובר באוזניות פתוחות, אפילו הבאס מורגש והשימוש בקודקLDAC (בתנאי שיש לכם סמארטפון תומך) משפר את האיכות. אל תצפו פה לפירוט וחדות של אוזניות שנכנסות לתוך תעלות האוזניים או כאלו שנמכרות במחיר יקר יותר, אבל EarFun עשתה פה עבודה טובה.
מבחינת איכות שיחות טלפון, ה-OpenJump משתמשות ב-4 מיקרופונים לסינון רעשי הרקע ואכן שמעו אותי היטב גם ברחוב וגם במקומות סגורים.
EarFun – OpenJump (צילום: יחצ)
סוללה: ניגון רצוף של 11 שעות
האוזניות של EarFun מגיעות לזמן ניגון ארוך של 11 שעות וסך הכל 42 שעות יחד עם הקייס. זה גם כולל טעינה אלחוטית, שזה תמיד נחמד. כמובן לצד טעינה חוטית.
מחיר: 300 שקל (80 דולר) או 220 שקל (60 דולר) עם קוד קופון – OW25ISL (זהו לא קוד אפילייט) באתר החברה
בשורה התחתונה, אם אתם מחפשים אוזניות פתוחות, ה-OpenJump של EarFun מאפשרות לקבל חוויה מוצלחת. איכות הסאונד טובה, הבאס מורגש ויש תמיכה ב-LDAC וגם מיגון למים וזמן סוללה ארוך.
בעקבות תקיפת ישראל הלילה (שישי) על יעדים הקשורים לתוכנית הגרעין האיראנית, גובר החשש לתגובה טילית מצד טהראן ושלוחותיה באזור. על רקע זה, דובר צה"ל ביקש בהצהרתו הלילה הנחיה ברורה לציבור: במקרה של נפילות, פגיעות או אירועים ביטחוניים בעורף – הימנעו לחלוטין מתיעוד והעלאה לרשתות החברתיות.
לפי דובר צה"ל, כל תיעוד של נפילות או פגיעות בעורף, מיקומים וזמנים – עלול לשמש את האויב באופן מיידי. גורמי מודיעין עוקבים אחר רשתות חברתיות בזמן אמת, ובמקרים מסוימים משתמשים במידע שמועלה על ידי אזרחים כדי לכוון ולדייק ירי נוסף לעבר מטרות בישראל.
ההנחיה הנוכחית מצטרפת למדיניות קבועה של צה"ל בכל הקשור להתנהלות אזרחית בעת חירום, אך הפעם – לאור הרגישות האסטרטגית והחשש למתקפה נרחבת – היא מקבלת תוקף קריטי במיוחד. לצד זאת, צה"ל ממשיך לעדכן את הציבור דרך ערוצי ההסברה הרשמיים, ומזמין כל אזרח לדווח על פגיעות דרך מוקדי החירום – מבלי לחשוף מידע ברשתות החברתיות הפתוחות.
תצפית חדשה של טלסקופ החלל ג'יימס ווב (JWST) חשפה מערכת כוכבי לכת מסקרנת במרחק של כ-300 שנות אור מאיתנו – ולא מדובר במקום שחובבי חוף וים ירצו לבקר בו. לפי פרסום באתר Space.com, המערכת מקיפה כוכב צעיר בשם YSES-1, בן 16.7 מיליון שנה בלבד, והיא כוללת שני כוכבי לכת גזיים עצומים – YSES-1 b ו-YSES-1 c – אשר באטמוספירות שלהם נמצאו ענני חול עשויים מסיליקטים, סוג של "חול קוסמי". מדובר בחומר גס ומחוספס, שמתפזר לכל עבר באטמוספירה, ויוצר תנאים קשים ולא נעימים – מזכיר מאוד את התחושה המוכרת לכל מי שהתמודד פעם עם חול שנדבק לכל דבר, במיוחד בטיולים במדבר או ביקור סוער בחוף סוער.
הגילוי המשמעותי הזה מספק לחוקרים הצצה לתהליכים שעשויים לשפוך אור על הדרך שבה נוצרה מערכת השמש שלנו. כיוון ששני כוכבי הלכת הם ענקי גז – בדומה לצדק ולשבתאי – הם יכולים לשמש כמודלים להבנת היווצרותם של כוכבים מסוג זה. לדברי ולנטינה ד'אוראזי מהמכון הלאומי לאסטרופיזיקה באיטליה, "צפייה בענני סיליקטים, שהם למעשה ענני חול, חשובה להבנת מנגנוני אטמוספירה והתפתחות כוכבי לכת. אין עדיין הסכמה מדעית על המודלים, ולכן תצפיות מסוג זה חיוניות לבניית תמונה מדויקת".
העננים נוצרים בזכות מחזור של התעבות והתאיידות – בדומה למחזור המים בכדור הארץ – מה שמעיד על תהליכים כימיים ואקלימיים מורכבים באטמוספירות של כוכבי הלכת הללו, שונים מאוד ממה שמוכר לנו ממערכת השמש.
פיצ'ר ה-AI Overview של גוגל, שמציג תשובות מבוססות בינה מלאכותית ישירות בעמוד התוצאות, כבר הצליח לעורר סערה עולמית סביב הפגיעה בתנועה לאתרים ובפרנסת יוצרי התוכן. אבל כעת מתברר שהשינוי הזה אינו מאיים רק על האינטרנט שבחוץ – אלא גם על המהנדסים שבפנים: גוגל החלה להציע לעובדים בחטיבת החיפוש האגדית שלה, Google Search, לפרוש מרצונם.
על פי דיווחים ממספר עובדים ומסמכים פנימיים, החברה פתחה בתוכנית פרישה מרצון ("Voluntary Exit Program") לעובדים אמריקאים בצוותי החיפוש, השיווק, המחקר וההנדסה המרכזית. ההצעה לא כוללת נכון לעכשיו את העובדים ב-DeepMind, Google Cloud, YouTube או במחלקת מכירת הפרסום המרכזית של החברה. עובדים שיבחרו להצטרף עד 1 ביולי, יהיו זכאים למינימום של 14 שבועות שכר, בנוסף לפיצוי וותק.
במזכר ששלח ניק פוקס, ראש חטיבת K&I – Knowledge & Information, המאחדת את Search, Ads ו-Commerce – הוא תיאר את המהלך כ"נתיב פרידה תומך" למי שאינם מתחברים לאסטרטגיה של החברה, לא מרגישים מוטיבציה או מתקשים לעמוד בציפיות התפקיד. פוקס מדגיש: "אם אתם מצליחים ואנרגטיים – אנחנו רוצים אתכם איתנו. אבל אם לא, זו ההזדמנות שלכם להיפרד בדרך מכובדת."
ג'ן פיצפטריק, בכירה בהנדסה בגוגל, ציינה במזכר נפרד שהחברה קיבלה תגובות חיוביות לתוכניות דומות במחלקות אחרות, והוסיפה: "אין תחליף אמיתי לנוכחות פיזית כשמדובר בחיבור, שיתוף פעולה וחדשנות מהירה".