Connect with us

טכנולוגיה

אחרי ההתפרצות: מיקרוסופט פיטרה את העובדת הפרו-פלסטינית

Published

on





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טכנולוגיה

מדריך: איך משפרים את קליטת ה-WiFi בממ"ד?

Published

on



הוסיפו נקודת MESH – אם הרשת שלכם בבית היא רשת MESH או "אריג" בעברית, הוסיפו יחידה לרשת סמוך לכניסה לממ"ד. אם אין לכם רשת MESH בבית, זו הזדמנות טובה להתקין אחת. היופי ברשת MESH שמדובר בכמה יחידות שמפזרים בבית והן "מדברות" אחת עם השניה, ויוצרות כיסוי מיטבי בכל פינה. את אחת מהן מחברים לנתב, ואת הנוספות מפזרים בנקודות קיצון בבית. שימו אחת ליד הממ"ד – ואתם מסודרים.

החליפו אנטנות – אם האנטנות בנתב שלכם הן חיצוניות ומהסוג המתפרק (לרוב בהברגה), אפשר להחליף אותן באנטנות ארוכות יותר, שישפרו את הקליטה, אבל זה כבר פיתרון מתקדם יותר. פיתרון אפשרי נוסף הוא אנטנה כיוונית, שממקדת את האלומה לכיוון הממ"ד. יש כאלה ייעודיות, ואם אין לכם, גם פחית פרינגלס, המצופה בצפוי מתכתי בחלקה הפנימי החתוכה לאורכה, יכולה לשמש כאנטנה כיוונית (רפלקטור) שממקדת את האלומה לכיוון הממ"ד.

מצאו ערוצים פחות עמוסים – לתדר 5 גיגההרץ וגם לתדר 2.4 גיגההרץ, שהזכרנו קודם יש מבחר ערוצים, רצועות שידור, שעליהן הוא עובד. לפעמים משחק עם הערוצים והעברה לערוצים עמוסים פחות מערוצי ברירת המחדל יכולה לעזור. גם כאן, מדובר בפיתרון למתקדמים. אם אתם לא יודעים מה אתם עושים, עדיף לא לגעת ולהישאר עם הפתרונות הפשוטים. מצד שני אם אתם כן מבינים ואתם גם ככה תקועים בבית – זה הזמן לניסויים!



Source link

Continue Reading

טכנולוגיה

מתקפת סייבר נגד הבנק של משמרות המהפכה

Published

on





Source link

Continue Reading

טכנולוגיה

מה יקרה אם איראן תקריס את רשת הסלולר בישראל?

Published

on




היערכות לשעת חירום: ישראל נערכת לאפשרות של פגיעות בתשתיות התקשורת בעקבות מתקפות טילים, ומקדמת תוכניות חירום נרחבות שיבטיחו את הרציפות התפקודית של אתרי הסלולר גם במקרה של הפסקות חשמל ממושכות. משרד התקשורת הודיע על הרחבת פרויקט העיבוי האנרגטי, עם השקעה של כ־8 מיליון שקלים בגיבוי עשרות אתרי קצה קריטיים בגוש דן. במקביל, חברת פלאפון הכריזה על מהלך עצמאי לגיבוי מאות אתרים נוספים באמצעות מצברים מתקדמים.

ההיערכות מגיעה על רקע ההסלמה הביטחונית והמשך מבצע "עם כלביא" באיראן, שבו נלקח בחשבון תרחיש ייחוס של מתקפה ישירה על תשתיות אזרחיות. בהתאם לכך, משרד התקשורת, בשיתוף רשות החירום הלאומית, קורא לחברות הסלולר בישראל להיערך לעיבוי מיידי של אתרים קריטיים שבלעדיהם תיתכן קריסה של שירותי תקשורת סלולרית באזורים צפופי אוכלוסין.

על פי משרד התקשורת, כ־660 אתרי סלולר באזור הצפון ועוטף עזה כבר חוזקו במהלך השנה האחרונה באמצעות עיבוי אנרגטי שמאפשר להם להמשיך לפעול גם בזמן הפסקות חשמל. כעת, המאמץ מתמקד באזור גוש דן, שבו מאות אלפי תושבים עלולים להיוותר מנותקים במקרה של פגיעה בתשתית החשמל. האתרים שמיועדים לחיזוק כעת מגובים רק לשעתיים פעילות עצמאית – בעוד שהיעד הוא לאפשר פעולה של 12 שעות לפחות, ואף יותר, באמצעות התקנת מערכות מצברים מתקדמות.

במשרד מדגישים שמדובר במהלך דחוף שיש לו השפעה ישירה על היכולת לשמור על תקשורת אזרחית וחירומית ברגעי משבר. בין היתר, נעשים מאמצים לחבר אתרי סלולר לגנרטורים שכבר פועלים בבתי חולים, מוסדות ציבור, קניונים, תחנות משטרה, תחנות כיבוי, בתי מלון ומתקנים נוספים שצפויים להישאר פעילים גם תחת עומס אירועים ביטחוניים.

במקביל, הודיעה חברת פלאפון כי פתחה במהלך עצמאי שמטרתו לתגבר אתרי סלולר חיוניים בגוש דן ובחיפה, באמצעות מאות מצברים חדשים שיבטיחו פעילות מלאה של האתר במשך 12 שעות לפחות  ללא תלות באספקת חשמל חיצונית. על פי החברה, מדובר באתרי תקשורת מרכזיים שנבחרו בקפידה בשל מיקומם באזורים מאוכלסים במיוחד ובקרבת תשתיות נוספות.

"סלולר הוא אחד מהתשתיות הקריטיות במדינת ישראל, לצד מים וחשמל", אמר מנכ"ל פלאפון, אילן סיגל, "המחויבות שלנו היא לדאוג לרציפות תקשורתית גם במצבים קיצוניים, ואנחנו משקיעים משאבים רבים כדי לשמור על רשת חזקה, יציבה ומוגנת". לדבריו, המהלך הוא חלק מהאחריות הלאומית של החברה בזמן מלחמה והוא מבוצע בהשקעה של מיליוני שקלים.

פלאפון מציינת כי במהלך סבב הלחימה הקודם לפני כשנה וחצי כבר תיגברה אתרי תקשורת באזור עוטף עזה והצפון, וכעת היא מרחיבה את ההיערכות גם למטרופולינים מרכזיים. החברה פועלת גם בשיתוף עם הרשויות המקומיות ומוסדות הציבור לצורך התאמה של התשתית המקומית לחירום.

לצד פלאפון, צפויות גם שאר חברות הסלולר להצטרף למאמץ הלאומי, ובמשרד התקשורת מתכוונים לעקוב אחרי קצב ביצוע השדרוגים באופן הדוק. קול הקורא שפורסם השבוע כולל סעיפים ברורים של לוחות זמנים, דרישות טכניות וקריטריונים של בחירת אתרים, והחברות צפויות להגיש את הצעותיהן בתוך ימים ספורים.

גורם בכיר במשרד אמר ל"מעריב" ש"בהתחשב במציאות הנוכחית, בה תקשורת סלולרית היא אמצעי החירום העיקרי עבור הציבור, אין מקום לפשרות. זו לא רק שאלה של נוחות אלא של חיים ומוות  – אם אדם לא מצליח להזעיק אמבולנס בזמן אזעקה בגלל קריסת תקשורת, זה כשל מערכתי מסוכן מאוד".

ברקע הדברים עומד גם הצורך הלאומי להבטיח תקשורת פנימית בין כוחות הביטחון, מגן דוד אדום, פיקוד העורף, משטרת ישראל וגופי החילוץ – כולם מסתמכים על רשתות הסלולר כחלק בלתי נפרד מהתגובה הראשונית לאירועים ביטחוניים רחבי היקף. משרד התקשורת הדגיש שהוא ימשיך לקדם פתרונות נוספים לצד העיבוי האנרגטי, בהם שימוש בלוויינים, פריסת תחנות סלולריות ניידות במוקדים רגישים, וחיזוק מערכות הגיבוי במרכזי הבקרה של החברות. "המטרה היא אחת – שגם תחת אש, התקשורת לא תיפסק", אמר בכיר במשרד.





Source link

Continue Reading

כל העדכונים